• Nieuws

Officiële opening Familie Service Punt door Wethouder Marjolein Moorman.

 

Op donderdag 17 juni heeft de wethouder van onderwijs, Marjolein Moorman, samen met  de voorzitter van het college van bestuur van  stichting ASKO, Dorien Nelisse, het Familie Service Punt van de Lukasschool geopend. Het Familie Service Punt is al vanaf september 2020 actief, maar door de coronamaatregelen nog in aangepaste vorm. Nu de maatregelen versoepelen en het Familie Service Punt een nieuwe locatie heeft (naast de school), was het tijd voor een feestelijke officiële opening.

 

Amsterdamse Familie School 

Als onderdeel van het beleid om kansenongelijkheid in de stad tegen te gaan, geeft de gemeente tien Amsterdamse scholen, waaronder de Lukasschool, subsidie om zich te ontwikkelen tot ‘familieschool’. Het Familie Service Punt is een van de initiatieven van de Lukasschool binnen deze ontwikkeling. Het doel van het Familie Service Punt is om zoveel mogelijk zorgen bij families weg te nemen zodat de leerlingen in een ontspannen en stabiele omgeving opgroeien. Bij een veilige thuissituatie presteren kinderen beter op school. 

 

Samenwerking met OKT en Buurtteam Amsterdam Nieuw-West

Het Familie Service Punt is ontwikkeld in samenwerking met Buurtteam Amsterdam Nieuw-West (voorheen SEZO Maatschappelijke dienstverlening) en Ouder- en Kindteams (OKT) Amsterdam. Vanuit beide organisaties is er een vast contactpersoon beschikbaar waar families terecht kunnen. In nauwe samenwerking met de leerkrachten ondersteunen zij, vanuit vertrouwen, de families in het servicepunt bij de school. 

 

Hier vind je meer informatie over ons Familie Service Punt.