• Nieuws


Breed en rijk programma: Sport-, cultuur-, en leer- activiteiten: voor ieder wat wils!

Ook dit jaar organiseren we weer veel buitenschoolse activiteiten voor onze leerlingen. Voor alle groepen is er een rijk aanbod op het gebied van sport, cultuur en extra leren. Zo geven we iedereen de kans om interesses en talenten te ontwikkelen. 

Het jaar bestaat uit drie activiteiten-blokken. Het tweede blok start op 25 januari. 

 

Sport

In onze gymzaal zijn er sportlessen voor de sportievelingen van de Lukasschool. En mochten deze lessen niet genoeg zijn voor de kinderen die de smaak flink te pakken hebben gekregen,  dan is daar onze sportcoach meester Sjoerd! Hij helpt kinderen een sportclub in de buurt te vinden die het beste bij ze past, en assisteert bij de aanmelding.


Cultuur

Tijdens de cultuuractiviteiten leren de kinderen dansen, muziek maken en toneel spelen. Ook maken ze een eigen animatiefilm. Leerlingen die na deze lessen nog meer willen dansen, zingen, acteren en animeren kunnen samen met onze cultuurcoach Juf Willemijn op zoek gaan naar een leuke cultuurclub in de buurt. Mocht het nodig zijn, helpt Juf Willemijn ook bij de aanmelding.

Extra Leren

Soms kan een kind wat extra ondersteuning gebruiken en soms wil het uit leergierigheid uitgedaagd worden. Voor alle groepen zijn er daarom buitenschoolse leerprogramma's die de kinderen precies geven wat ze nodig hebben. Ze gaan in kleine groepjes aan de slag, met elkaar én met de Amsterdamse studenten van SKC (Stichting voor Kennis en socials Cohesie).

De komende weken ontvangen alle kinderen meer informatie over al deze activiteiten en hoe ze zich hiervoor kunnen opgeven  van hun groepsleerkracht. 

 

poster rijke dag achtergrond