• Nieuws

Offerfeest, Familieservicepunt, Inspiratieochtend, themabijeenkomst, rondleiding, meesters- en juffendag, rapporten


Beste ouders, 

In deze nieuwsbrief kunt u lezen wat er de komende weken staat te gebeuren op school.
Graag willen we u ook vertellen over twee hoogtepunten van de afgelopen weken. Allereerst willen we nogmaals onze groepen 7 feliciteren die in de finale stonden van 'de Amsterdamse Debatbattle' in het DeLaMar theater. Jaarlijks organiseert de Stichting 'Discussiëren kun je leren' dit event. Het doel is om kinderen te leren verwoorden wat ze denken, hun mening te onderbouwen met argumenten en te luisteren naar elkaar. We zijn trots op alle kinderen die hieraan mee hebben gedaan en in het bijzonder op Mohamed Amin die met een grote beker naar huis is gegaan, omdat hij op de tweede plaats in geëindigd. Fantastisch!
 
Maar onze leerlingen zijn niet alleen goed in debatteren. In het Amsterdam Museum hangen kunstwerken van verschillende kinderen uit de groepen 5 t/m 8. Donderdagmiddag was de feestelijke opening. Nogmaals gefeliciteerd iedereen met deze prachtige tentoonstelling. 

 

Terwijl de leerlingen voorzichtig toewerken naar de zomervakantie, zijn we ons intern druk aan het voorbereiden op het nieuwe schooljaar. Meer informatie daarover volgt. Voor nu wensen we iedereen vooral een heel fijn weekend toe. 

 

Met vriendelijke groeten, 

Assia mouhouti

Michel de Zwart

 

 

Offerfeest 

Leerlingen die het Offerfeest vieren, hebben recht op een vrije dag. U hoeft geen verlofbrief voor uw kind in te vullen, even doorgeven aan de leerkracht is voldoende. 

Eid Al Adha wooden background

 

Familieservicepunt weer geopend!

Iedere dinsdag van 08.45 tot 10.00 uur kunt u met al u vragen over opvoeding en ontwikkeling, geld en papierwerk weer terecht in het Familieservicepunt. Rosa Brandsma helpt u met uw vragen.

 

Inspiratieochtend: donderdag 20 juni

Deze keer gaan we het tijdens de inspiratieochtend hebben over social media, gamen en schermtijd. Hoe gaat u met uw kind om als het gaat om  social media en gamen? Wat zijn de risico’s van social media en gamen en hoe maak je afspraken met je kind hierover? Schuif aan en praat mee!

U bent van harte welkom om 08.45 uur in het Familieservicepunt.

Adorable African American boy watching online video in smartphone while sitting on chair against his grandmother serving table for dinner

 

Themabijeenkomst groep 1 en 2: dinsdag 25 juni

Zit uw kind in groep 1 of 2? Kom dan naar deze themabijeenkomst. We gaan het hebben over het aankomende thema waar de leerlingen mee gaan werken: 'Ik ga op vakantie met de ....'. We vertellen u wat we op school gaan doen, wat de leerlingen gaan leren en u krijgt leuke tips om thuis met u kind mee aan de slag te gaan. Wees welkom!

 

Rondleiding: dinsdag 25 juni

Kent u ouders die een school zoeken voor hun kind? Op 25 juni zijn zij om 09.00 uur van harte welkom voor een rondleiding door onze school. Zegt het voort! Geinteresseerden voor de rondleiding kunnen zich aanmelden via onze website

 
Hal kopie 2 copy
 

Rapport mee naar huis: donderdag 27 juni

Alle leerlingen krijgen op 27 juni hun laatste rapport van dit schooljaar mee naar huis. In de week van 1 tot 5 juli houden alle leerkrachten rapportgesprekken. U krijgt een uitnodiging om samen met uw kind en de leerkracht te bespreken hoe het afgelopen jaar is gegaan en waar er in het volgende schooljaar aan gewerkt gaat worden. 

 

Juffen- en meestersdag: vrijdag 28 juni

Ook dit jaar vieren alle meesters en juffen hun verjaardagen weer samen op dezelfde dag. We maken er met z'n allen een gezellige ochtend van. De meesters en juffen willen geen cadeautjes, maar worden wel heel blij van een mooie tekening of een leuk verhaal. Om 12 uur sluiten we deze feestdag samen af en zijn alle leerlingen vrij. Meer info over het programma van deze ochtend volgt nog!

 
 

 


Belangrijke data

Via deze link komt u direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor het komend schooljaar. 

  

Studiedagen 2023-2024

Hieronder vindt u een lijst met de geplande studiedagen in dit schooljaar. De leerlingen zijn op deze dagen vrij.

Woensdag 26 juni 2024  

 

Vakantierooster 2023-2024

     
  De eerste dag De laatste dag 
     
Zomervakantie Vrijdag 19 juli Vrijdag 30 augustus
     

 

 

De Lukasschool op social media

De Lukasschool is nu ook te volgen via Instagram! Hier vindt u een gezellig fotoverslag van (bijna) alles wat we doen op school. Ook vindt u ons op Twitter en Facebook. Uiteraard houden we hier rekening met de AVG wetgeving.

Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Michel de Zwart & Assia Mouhouti
Directie Lukasschool 

P.S. 
Als u vragen heeft, dan kunt u altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor u.