• Nieuws

kennismakingsgesprek, inspiratieochtend, cursus Taal & School


Beste ouders,

We zijn heerlijk opgestart met alle kinderen, maar nu - helaas - hebben wij te maken met enkele positief geteste leerlingen. Dit betekent dat er enkele groepen in quarantaine moe(s)ten. We hebben hierin de richtlijn vanuit de GGD en het ministerie gevolgd. We begrijpen dat het voor de kinderen en de ouders geen fijne start van het jaar is, maar we blijven positief en zorgen voor een passende oplossing voor het onderwijs. 

 

Kennismakingsgesprekken 

Ook dit jaar houden we weer kennismakingsgesprekken. Tijdens deze gesprekken komen leerling, ouder en leerkracht samen om rustig met elkaar te kunnen praten en elkaar zo beter te leren kennen. Er wordt bijvoorbeeld besproken hoe het schooljaar eruit gaat zien, de leerling kan laten weten wat hij of zij leuk en minder leuk vindt op school en de ouder kan vertellen over wat er in de thuissituatie van belang is voor het onderwijs van de leerling.

We merken dat zowel ouder, kind, als leerkracht het hele schooljaar nog profijt van heeft van de kennismakingsgesprekken. Als je elkaar beter kent, werk je beter samen!

De gesprekken zijn van 6 tot 17 september, en vinden (coronaproof) plaats op ons binnenplein. Meer informatie over het kennismakingsgesprek ontvangt u van de leerkracht van uw kind. 

 

Inspiratieochtenden

Nu de coronamaatregelen het weer enigszins toelieten, kon onze eerste inspiratieochtend voor ouders plaatsvinden. In de gymzaal praatten, discussieerden (en lachten) we met een grote groep ouders over opvoeden n.a.v. de interactieve theatervoorstelling "Voor je het weet zijn ze groOt".

Tijdens het hele schooljaar zal op iedere eerste woensdag van de maand een inspiratieochtend voor ouders worden georganiseerd in ons Familie Service Punt*. De volgende bijeenkomst is op 6 oktober en gaat o.a. over hoe je ook thuis je kind kunt helpen met rekenoefeningen. Meer info volgt!

* Onder voorbehoud van welke coronamaatregelen er op dat moment gelden.

 

WhatsApp Image 2021 09 01 at 10.51.27 1

 

Cursus Taal & School

Op maandag 27 september start de cursus Taal & School. Deze cursus is speciaal voor ouders die beter Nederlands willen leren, meer willen weten over wat hun kind op school doet en beter willen leren praten met de juf of meester. 

De cursus is gratis en vindt iedere maandag en woensdag van 9 tot 12 uur plaats in ons Familie Service Punt*. U kunt zich opgeven via het strookje op de flyer of via de inschrijflink (die u volgende week ontvangt) via Parro.

* Onder voorbehoud van welke coronamaatregelen er op dat moment gelden.

flyer Taal en school

 

 

Groep 8 op kamp

Van 13 tot 15 september is het even een stuk rustiger op school, want deze dagen is groep 8 op kamp! Traditiegetrouw beginnen zij hun laatste schooljaar met drie dagen sport, spelletjes, griezelverhalen en heel veel gezelligheid.

 

Kijkje in de klas

We zouden het ontzettend leuk en gezellig vinden om alle ouders een keer in de klas van hun kind mee te laten kijken in de les. Maar helaas kan dat vanwege de coronamaatregelen nog even niet. Zodra we ouders weer welkom mogen heten in de school, organiseren we snel een keer een ‘Kijkje in de klas’ ochtend, zodat u zelf kunt zien hoe het er in de klas aan toe gaat.

FOTO BUSSchoolfotograaf

Trek uw kind op 30 september de mooiste kleren aan en zorg dat het haar knap gekapt is, want dan komt de schoolfotograaf ons weer allemaal de op foto zetten. Alle leerlingen krijgen een individueel portret, daarnaast wordt er van alle klassen een groepsfoto gemaakt.

 

Belangrijke data

Via link komt u direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor het komend schooljaar. 

 

Vakantierooster 2021/2022

 

 

De eerste dag

De laatste dag 

Studiedagen 

Donderdag 14 oktober 2021 

Vrijdag 15 oktober 2021 

Herfstvakantie 

Maandag 18 oktober 2021 

Vrijdag 22 oktober 2021 

Kerstvakantie 

Maandag 27 december 2021 

Vrijdag 7 januari 2022 

Voorjaarsvakantie 

Maandag 21 februari 2022 

Vrijdag 25 februari 2022 

Studiedag *

Vrijdag 18 februari 2022 * 

Vrijdag 18 februari 2022 * 

Studiedag 

Donderdag 14 april 2022 

Donderdag 14 april 2022 

Goede vrijdag + 2e paasdag 

Vrijdag 15 april 2022 

Maandag 18 april 2022 

Meivakantie 

Maandag 25 april 2022 

Vrijdag 6 mei 2022 

Hemelvaart 

Donderdag 26 mei 2022 

Vrijdag 27 mei 2022 

2e Pinksterdag 

Maandag 6 juni 2022 

Maandag 6 juni 2022 

Zomervakantie 

Vrijdag 15 juli 2022 

Vrijdag 26 aug 2022 

 

  

De Lukasschool op social media

De Lukasschool is nu ook te volgen via Instagram! Hier vindt u een gezellig fotoverslag van (bijna) alles wat we doen op school. Ook vindt u ons op Twitter en Facebook. Uiteraard houden we hier rekening met de AVG wetgeving.

Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Assia Mouhouti & Sebastiaan van Huet
Directie Lukasschool 

P.S. 
Als u vragen heeft, dan kunt u altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor u.