• Nieuws
Opening Familie Service Punt, naschoolse activiteiten, formatie, vakantietips, zwemles

 

Beste ouders,

Ten eerste wil ik zeggen dat ik echt trots ben op iedereen die afgelopen jaar bij gedragen heeft aan het onderwijs op de Lukasschool en bij het onderwijs thuis. Ondanks alle COVID maatregelen in het hele land is het gelukt de regels in acht te nemen. We bleven zoveel mogelijk thuis en als we de deur uitgingen voor een wandeling, een boodschap of een potje voetbal op het speelplein dan hielden we die anderhalve meter afstand. We hebben dit dus voor elkaar over. 

En het is ook meteen de enige manier. Want de cijfers laten nu zien dat het allemaal niet voor niets is. Het aantal besmettingen, het aantal ziekenhuisopnamen en dus het aantal mensen op de intensive care afdelingen, die dalen. En de deskundigen vertellen ons dat dit komt door alle maatregelen én doordat we ons daaraan houden natuurlijk. Dat is positief, maar er schuilt ook een risico in. Het risico namelijk dat mensen denken dat ze wel weer wat losser met alle regels kunnen omgaan. Als we nu niet volhouden, dan doen we in no time alles teniet wat er is opgebouwd en schieten we meteen weer naar een nieuwe hoge piek, met alle gevolgen van dien voor de ziekenhuizen en bijv het onderwijs.

Hou vol, dank en blijf goed voor elkaar zorgen.

Een fijne zomervakantie!

 

Opening Familie Service Punt

Op donderdag 17 juni heeft de wethouder van onderwijs, Marjolein Moorman, samen met  de voorzitter van het college van bestuur van stichting ASKO, Dorien Nelisse, het Familie Service Punt van de Lukasschool geopend. Het Familie Service Punt is al vanaf september 2020 actief, maar door de COVID maatregelen nog in aangepaste vorm. Nu de maatregelen versoepelen en het Familie Service Punt een nieuwe locatie heeft (naast de school), was het tijd voor een feestelijke officiële opening. 

 

 

WhatsApp Image 2021 06 17 at 12.53.09

 

Het Familie Service Punt is er voor alle families met vragen over opvoeden en opgroeien, papierwerk en geld en is ontwikkeld samen met Ouder- Kindteams Amsterdam en Buurtteam Amsterdam Nieuw-West. In deze Sway leest u meer over deze samenwerking en de behaalde resultaten tot nu toe.

Hulp bij opvoeden en opgroeien

Eet mijn kind wel gezond? Hoe maak ik afspraken met mijn kind over gamen of social media? Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind beter luistert? Voor deze en soortgelijke vragen is Stefanie Stravers van Ouder- en Kindteams het aanspreekpunt op het Familie Service Punt . U kunt Stefanie mailen of bellen met uw vragen, of een afspraak maken voor een persoonlijke afspraak op het Familie Service Punt naast de school.

stefanie stravers

Stefanie is aanwezig op dinsdag (14.00-14.30 inloop) en op maandag t/m vrijdag vrijdag te bereiken via:
s.stravers@oktamsterdam.nl / 06 40 82 34 42.

 

Hulp bij papierwerk en geld

Hoe vraag ik een Stadspas aan? Hoe vul in mijn belastingaangifte in? Welke toeslagen kan ik aanvragen? Nadia Kardal en Roelien van de Pol van Buurtteam Amsterdam Nieuw-West geven bij deze en soortgelijke vragen de helpende hand.

Net als Stefanie zijn Nadia en Roelien telefonisch of per mail bereikbaar en kunt u een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek op het Familie Service Punt naast de school.

 

hexagon nadia         hexagon roelien

Nadia is aanwezig op maandag (8.45-9.15 inloop) en op dinsdag, donderdag en vrijdag te bereiken via: n.kardal@buurtteamamsterdamnieuwwest.nl / 06 18 25 63 69 

Roelien is aanwezig op donderdag (8.45-9.15 inloop) en op maandag t/m donderdag te bereiken via: r.polvande@buurtteamamsterdamnieuwwest.nl / 06 10 10 74 53

Roelien en Nadia zijn ook te bereiken via AFSLukas@buurtteamamsterdamnieuwwest.nl

 

Ook in de zomervakantie blijft het Familie Service Punt bereikbaar per mail en telefoon. 

 

Rijke dag van het kind: Naschoolse Activiteiten 

Dit schooljaar zijn we gestart met allerlei leuke en leerzame naschoolse sport- cultuur en leeractiviteiten. Door de COVID maatregelen kon niet alles doorgaan, maar uiteindelijk hebben we toch veel wél kunnen doen. Ouders en leerlingen reageerden enthousiast op het activiteitenaanbod. En dat zagen we terug in het aantal aanmeldingen. Hieronder ziet u hoeveel leerlingen aan de verschillende activiteiten hebben meegedaan. Aankomend schooljaar zorgen we weer voor een mooi aanbod naschoolse activiteiten. Na de vakantie hoort u hier meer over!

grafiek sport 02 copy    
 
grafiek cultuur 03 copy
 
grafiek leren Tekengebied 1 copy
 
 
 

Formatie 2021-2022

De formatie voor komend jaar is rond en ook gedeeld met de ouders. Komend schooljaar zullen meester Arjan, juf Renée, juf Maya en juf Bianca niet meer werken bij ons. Juf Renée en juf Maya hebben een andere baan in de buurt van waar zij wonen, meester Arjan gaat verhuizen naar het oosten van het land en daar aan de slag als meester en juf Bianca gaat werken bij Viertaal. We wensen hen veel succes met hun nieuwe baan. Volgende week kunt u afscheid nemen van juf Renée en meester Arjan en juf Bianca en juf Maya werken nog tot vrijdag 27 augustus bij ons.

 

Vakantietips van onze cultuurcoach Juf Willemijn

De zomervakantie staat voor de deur! In onze buurt worden in de vakantie ontzettend veel leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Juf Willemijn stuurt u de komende tijd via Parro wat er allemaal voor leuks te doen is. Ze kan u ook helpen bij de aanmelding, mocht dat nodig zijn. 

 

Zwemlessen in de vakantie

Wat is er nou fijner dan helemaal zelf een duik in het diepe te kunnen nemen? Wilt u uw kind zijn of haar zwemdiploma laten halen? Neem dan even contact op met onze sportcoach Meester Sjoerd. Hij weet waar u voor zwemlessen terecht kunt en kan eventueel helpen met de aanvraag voor de vergoeding via het Jeugdfonds Sport Amsterdam (JFSA) voor kinderen van ouders die het zelf niet kunnen betalen.

pexels porapak apichodilok 346776

 

Belangrijke data

Via link komt u direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor het komend schooljaar. 

 

Vakantierooster 2020/2021

     
  De eerste dag De laatste dag
     

Zomervakantie

Donderdag 8 juli 2021 vanaf 12.00 uur

Vrijdag 20 augustus 2021

 


En, om alvast in uw agenda te zetten: de vrije dagen in het volgende schooljaar 2021/2022

 

 

De eerste dag

De laatste dag 

Studiedagen 

Donderdag 14 oktober 2021 

Vrijdag 15 oktober 2021 

Herfstvakantie 

Maandag 18 oktober 2021 

Vrijdag 22 oktober 2021 

Kerstvakantie 

Maandag 27 december 2021 

Vrijdag 7 januari 2022 

Voorjaarsvakantie 

Maandag 21 februari 2022 

Vrijdag 25 februari 2022 

Studiedag *

Vrijdag 18 februari 2022 * 

Vrijdag 18 februari 2022 * 

Studiedag 

Donderdag 14 april 2022 

Donderdag 14 april 2022 

Goede vrijdag + 2e paasdag 

Vrijdag 15 april 2022 

Maandag 18 april 2022 

Meivakantie 

Maandag 25 april 2022 

Vrijdag 6 mei 2022 

Hemelvaart 

Donderdag 26 mei 2022 

Vrijdag 27 mei 2022 

2e Pinksterdag 

Maandag 6 juni 2022 

Maandag 6 juni 2022 

Zomervakantie 

Vrijdag 15 juli 2022 

Vrijdag 26 aug 2022 

 

* LET OP:  EERDER IS GEMELD DAT DEZE STUDIEDAG OP 28 FEBRUARI GEPLAND STOND. DIT MOET 18 FEBRUARI ZIJN. 

  

De Lukasschool op social media

De Lukasschool is nu ook te volgen via Instagram! Hier vindt u een gezellig fotoverslag van (bijna) alles wat we doen op school. Ook vindt u ons op Twitter en Facebook. Uiteraard houden we hier rekening met de AVG wetgeving.

1491580635-yumminkysocialmedia26_83102.png  facebook_icon-icons.com_66092.png  1491579542-yumminkysocialmedia22_83078.png

 
  

Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Assia Mouhouti & Sebastiaan van Huet
Directie Lukasschool 

P.S. 
Als u vragen heeft, dan kunt u altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor u.