• Nieuws

Schoolfruit, Voortgangsgesprek, Kijkje in de klas, Ouderraad, Schooltandarts

 

Beste ouders,

De wintertijd is inmiddels ingegaan, dat betekent donkere dagen, maar ook veel gezelligheid! Vandaag vieren we Sint Maarten en morgen komt Sinterklaas aan in Nederland. Een spannende en leuke tijd voor veel leerlingen. Samen maken we er een feestje van. Hieronder leest u weer het laatste nieuws vanuit onze school. Deze keer onder andere over de koers van de school, het schoolfruit dat vanaf a.s. maandag voor alle leerlingen in de klas klaar staat, de voortgangsgesprekken, het Kijkje in de klas, de ouderraad, inspiratieochtenden en de schooltandarts. Veel leesplezier!

 

Sint Maarten

Het is vandaag de elfde van de elfde: Sint Maarten! Tijdens ons Open Podium vierden we vandaag het feest van de ridder Sint Maarten die op een koude avond zijn mantel deelde met een arme man zonder jas. We zongen samen Sint Maartenliedjes en de leerlingen lieten hun prachtige lampionnen aan elkaar zien. We wensen iedereen die vanavond langs de deuren gaat veel plezier!

Lampionnen 2 e1510225990218 1

 

De koers van de Lukasschool

Op de vrijdag voor de herfstvakantie, 14 oktober, hebben wij als team van de Lukasschool een studiedag gehad. Deze dag stond de koersbespreking centraal: waar staan wij als school en waar gaan wij ons het aankomend(e) jaar(jaren) op richten? Wij geloven in de driehoek school-ouder(s)/verzorger(s)-leerling, deze is cruciaal voor een optimale ontwikkeling van de kinderen. In dit bericht leest u daar meer over.

 

Schoolfruit

Vanaf a.s. maandag hebben we, mede dankzij het Jeugdeducatiefonds en Versshop Karadeniz, voor alle leerlingen elke dag schoolfruit. Uw kind kan iedere dag een stuk fruit of groente uit de mand in de klas pakken. U hoeft dit dus niet meer mee te geven aan uw kind. 

 

Voortgangsgesprekken

Van 21 november t/m 2 december zijn er weer voortgangsgesprekken. U ontvangt hiervoor een uitnodiging via Parro. Tijdens de voortgangsgesprekken praat de leerkracht samen met u en uw kind over hoe het met uw kind op school gaat. Samen kijken we waar uw kind de komende periode aan gaat werken. 

 

Kijkje in de klas: rekenen

Het Kijkje in de klas is verplaatst van 22 naar 29 november. U bent deze dinsdag vanaf 08.45 uur tot 09.30 uur van harte welkom om mee te kijken met een rekenles in de klas van uw kind. De leerlingen vinden het vaak erg leuk om hun ouders te laten zien hoe het er op school aan toe gaat. Ook ervaart u hoe uw kind leert reken op school. Komt u ook?

FOTO BUS

 

 

Ouderraad

Vanaf deze week heeft de Lukasschool een nieuwe ouderraad. We zijn hier natuurlijk ontzettend blij mee en dankbaar voor. De ouderraad helpt de school met het organiseren van allerlei feestjes en activiteiten. In de volgende nieuwsbrief zullen we hen aan u voorstellen.


Inspiratieochtenden

Tijdens de inspiratieochtend van afgelopen woensdag hebben we het met een grote groep ouders gehad over social media en de online veiligheid van je kind. Ouders deelden hun ervaringen en vragen met elkaar en met de deskundige. Er werden fijne, en bruikbare tips en handvatten meegegeven. De volgende inspiratieochtend is op 1 december en gaat over hoe je voor een gezonde lunch voor weinig geld kunt zorgen. Samen maken we tijdens deze inspiratieochtend voor alle leerlingen een gezonde, goedkope lunch.

Ook deze keer bent u weer van harte welkom van 08.45 tot 10.00 uur in het Familieservicepunt naast de school.

 

Schooltandarts

Op 28 en 29 november komt de schooltandarts weer bij ons langs. Bij alle kinderen die zich daarvoor hebben aangemeld, wordt het gebit gecontroleerd. Heeft u uw kind nog niet aangemeld, vul dan zo snel mogelijk het formulier in en lever deze in bij de leerkracht of de administratie.

pexels rodnae productions 10566161

 

 

Belangrijke data

Via link komt u direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor het komend schooljaar. 

 

Vakantierooster 2022/2023

 

 

 

  De eerste dag De laatste dag 
   

Kerstvakantie 

Maandag 26 december 2022

Vrijdag 6 januari 2023

Voorjaarsvakantie 

Maandag 27 februari 2023 

Vrijdag 3 maart 2023 

Studiedag 

Maandag 6 maart 2023 

 

Goede vrijdag + 2e paasdag 

Vrijdag 7 april 2023

Maandag 10 april 2023

Meivakantie 

Maandag 24 april 2023

Vrijdag 5 mei 2023

Hemelvaart 

Donderdag 18 mei 2023

Vrijdag 19 mei 2023

2e Pinksterdag 

Studiedag

Studiedag

Maandag 29 mei 2023

Dinsdag 30 mei 2023

Vrijdag 30 juni 2023

 

Zomervakantie 

Vrijdag 21 juli 2023 

Vrijdag 1 september 2023 

 

  

De Lukasschool op social media

De Lukasschool is nu ook te volgen via Instagram! Hier vindt u een gezellig fotoverslag van (bijna) alles wat we doen op school. Ook vindt u ons op Twitter en Facebook. Uiteraard houden we hier rekening met de AVG wetgeving.

Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Assia Mouhouti & Bryan Limon
Directie Lukasschool 

P.S. 
Als u vragen heeft, dan kunt u altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor u.