• Nieuws

Inspectiebezoek, Sinterklaas, Inspiratieochtend, Koffieochtend, Leerlingenraad, Themabijeenkomst VVEBeste ouders, 

De decembermaand is traditiegetrouw een maand van feest en gezelligheid. Het is een maand waarin we met vrienden en familie samenkomen. In deze nieuwsbrief kijken we in het bijzonder vooruit naar Sinterklaas en Kerst. We hopen daarbij dat de vredeswensen die in deze periode vaak worden uitgesproken, voor alle mensen zullen gelden. 

We wensen jullie veel leesplezier en een goede decembermaand toe. 

 

Assia en Michel

 

Inspectiebezoek 

Op 2 november is de inspectie van onderwijs langs geweest om de kwaliteit van onze voor- en vroegschoolse educatie te onderzoeken. We zijn trots op de uitkomst! De inspectie is enthousiast over ons onderwijs en pedagogisch klimaat en ziet een team met bevlogen leerkrachten. De leerlingen gaan volgens de inspectie goed met elkaar om en staan in de goede stand om volop te leren. 

Omdat uw betrokkenheid belangrijk voor ons is, delen we de resultaten van dit onderzoek graag met u. Om nog beter onderwijs te kunnen geven, nemen we de verbeterpunten van de inspectie zeer serieus. We kunnen uw steun en vertrouwen goed gebruiken bij de continue verbetering van onze school!

Hier vindt u de resulaten van het onderzoek.Di. 5 december: Sinterklaasviering

Als alles goed gaat, komt de Sint dinsdag 5 december op bezoek. Alle leerlingen van de voorschool en de groepen 1 tot en met 8 verzamelen eerst in de klas en gaan daarna met de leerkracht naar buiten om de Sint te verwelkomen. 

De aankomst van de Sint is aan de zijkant van de school bij de bouwplaats. Vindt u het leuk om te kijken? Dan bent u uiteraard welkom bij het ontvangst. Blijf wel op gepaste afstand zodat de kinderen alles goed kunnen zien!

De groepen 6 tot en met 8 vieren de Sint zijn verjaardag door elkaar te verrassen met zelfgemaakte surprises. Een surprise is een sinterklaascadeau, vaak verpakt op een originele en verrassende manier waardoor het extra leuk is om te krijgen. 

Let op, 5 december is een korte schooldag. De school gaat om 12 uur uit!

 

 

Do. 7 december: Inspiratieochtend voor ouders

Bent u benieuwd wat de leerlingen in de pauze doen? Welke tussen en naschoolse activiteiten we aanbieden? Hoe u een geschikte vereniging vindt voor uw kind? Kom dan naar deze inspiratieochtend!

Brahim van de Ricardo van Rhijn Foundation vertelt hoe zij met de kinderen spelen, sporten en ze ondersteunen in de klas. Ook vertellen we over de naschoolse activiteiten en hoe meester Sjoerd en juf Hannah kunnen helpen bij het zoeken en aanmelden bij een verenging voor uw kind. 

 

Di. 12 december: Ontmoet elkaar op de koffieochtend

Kom gezellig bijpraten en ontmoet nieuwe ouders tijdens de koffieochtend. Om 8.45 uur staat de koffie en thee klaar. Uiteraard wordt daar ook iets lekkers bij geserveerd. Wees welkom!

 

Leerlingraad

Sinds dit schooljaar heeft de school een leerlingraad. Zes leerlingen uit de bovenbouw overleggen op regelmatige basis met meester Michel (directeur) en juf Hamida (administartie). Met elkaar formuleren we verbeterpunten voor de school waar we vervolgens samen mee aan de slag gaan. Voor dit schooljaar willen we meer aandacht om pesten te voorkomen en gaan we meedenken hoe we de overblijf nog leuker kunnen maken.  

Door het installeren van een leerlingraad willen we de leerlingen een stem geven en meer betrekken bij de ontwikkelingen op school.  Ik (Michel) ben altijd weer onder de indruk van het grote vermogen van kinderen om zich in te leven in lastige situaties en positief mee te denken. Het zijn eigenlijk de leukste vergaderingen die ik in een jaar heb. 

Elk schooljaar wordt een nieuwe leerlingraad gekozen. De manier hoe dat proces verloopt is één van de eerste dingen die de leerlingraad heeft vastgesteld voor het nieuwe schooljaar. 

 

Een berichtje van de schooltandarts

Ieder kind verdient een gezonde mond en een vrolijke lach!

Wist u dat…

  • kinderen met een gezonde mond beter kunnen eten en drinken?
  • kinderen met een gezonde mond beter kunnen slapen?
  • kinderen met een gezonde mond beter kunnen leren?

Volg daarom de volgende adviezen op:

  • poets bij uw kind tot 10-jarige leeftijd 2x per dag de tanden en kiezen na;
  • laat uw kind vooral water drinken;
  • beperk het aantal tussendoortjes en suikergebruik;
  • zorg ervoor dat uw kind minstens 2x per jaar naar de tandarts gaat voor controle van de mond
  • in de avond na het tandenpoetsen niets meer eten of drinken, enkel water.


Inschrijven bij de schooltandarts

Heeft uw kind nog geen tandarts? Schrijf uw kind dan in bij de Jeugdtandverzorging Amsterdam! Wij komen onder schooltijd 2x per jaar langs op school om uw kind op een leuke manier en in een vertrouwde omgeving kennis te laten maken met de tandarts.

U kunt uw kind inschrijven op onze website of met behulp van de inschrijfkaarten die worden uitgedeeld op school. 

   

Kerstmarkt en kerstdiner

Op woensdag 20 december verandert de hal van onze school in een sfeervolle kerstmarkt. Alle ouders zijn welkom tussen 12.00 en 13.00 uur voor een kijkje op de markt, een hapje en een drankje!  

Op donderdag 21 december vieren we samen kerst met een spectaculair kerstdiner! Alle leerlingen zijn vanaf 12.00 uur vrij. Om 16.30 komt iedereen (in mooiste kerstoutfit) samen om met elkaar tot 18.00 uur te dineren. 

Vrijdag 22 december zijn alle kinderen vrij en begint de kerstvakantie!

 

Homemade Christmas gingerbread cookies surrounded by decorations on snowy table

 

Ma. 8 januari: Themabijeenkomst voorschool

Tijdens deze thema-bijeenkomst hoort u wat uw kind op de voorschool en in groep 1-2 leert met het thema 'Wij gaan naar het museum'. Ook vertellen we hoe u uw kind thuis spelenderwijs in dit thema kunt laten leren. 

We starten om 9.00 uur en hopen alle ouders met kinderen op de voorschool en groep 1-2 hier te zien!

 

Familieservicepunt: Youssra staat voor u klaar

Helaas is Samira ziek. We hopen dat zij na de vakantie weer beter is. Tot die tijd kunt op donderdag van 8.45 tot 10.15 uur bij Youssra Abdi in het Familieservicepunt terecht voor al uw vragen.  

 

PHOTO 2021 03 31 13 24 10 copy copy

 

 

Belangrijke data

Via deze link komt u direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor het komend schooljaar. 

 

 

Studiedagen 2023-2024

Hieronder vindt u een lijst met de geplande studiedagen in dit schooljaar. De leerlingen zijn op deze dagen vrij.

Vrijdag 22 december 2023
Maandag 26 februari 2024
Donderdag 28 maart 2024
Vrijdag 17 mei 2024
Woensdag 26 juni 2024

  

 

Vakantierooster 2023-2024

 

 

De eerste dag

De laatste dag 

     
Kerstvakantie  Maandag 25 december Vrijdag 5 januari
Voorjaarsvakantie  Maandag 19 februari Vrijdag 23 februari
Goede Vrijdag en Pasen Vrijdag 29 maart Maandag 1 april
Meivakantie  Maandag 29 april Vrijdag 10 mei
Pinksteren Maandag 20 mei Maandag 20 mei
Zomervakantie  Vrijdag 19 juli Vrijdag 30 augustus
 

  

 

De Lukasschool op social media

De Lukasschool is nu ook te volgen via Instagram! Hier vindt u een gezellig fotoverslag van (bijna) alles wat we doen op school. Ook vindt u ons op Twitter en Facebook. Uiteraard houden we hier rekening met de AVG wetgeving.

Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Michel de Zwart & Assia Mouhouti
Directie Lukasschool 

P.S. 
Als u vragen heeft, dan kunt u altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor u.