• Nieuws

kennismakingsgesprekken, inspiratieochtend, cursus Taal & School

 

Beste ouders,

De zomervakantie was heerlijk, maar we zijn blij iedereen weer terug te zien op school! We kijken er naar uit u (weer) te spreken tijdens de kennismakingsgesprekken. We starten dit jaar met een nieuwe directeur en een nieuw gezicht in het Familie Service Punt. Hieronder leest u daar meer over. Verder komen in deze nieuwsbrief de inspiratieochtenden, de cursus Taal & School, de naschoolse activiteiten, de Kinderboekenweek en de schoolfotograaf aan de orde. Veel leesplezier! 

 

Kennismakingsgesprekken 

Ook dit jaar houden we weer kennismakingsgesprekken. Tijdens deze gesprekken komen leerling, ouder en leerkracht samen elkaar beter te leren kennen. Er wordt bijvoorbeeld besproken hoe het schooljaar eruit gaat zien, uw kind kan laten weten wat hij of zij leuk en minder leuk vindt en u kunt vertellen over uwzelf en uw kind. 

We merken dat zowel ouder, kind, als leerkracht het hele schooljaar nog profijt van heeft van de kennismakingsgesprekken. Als je elkaar beter kent, werk je beter samen!

De gesprekken zijn van 12 t/m 23 september en vinden plaats in de klas van uw kind. Meer informatie over het kennismakingsgesprek ontvangt u van de leerkracht van uw kind. 

 

Nieuwe directeur

Deze week heeft onze nieuwe directeur Bryan Limon zich via Parro aan u voorgesteld. Wij gaan Sebastiaan ontzettend missen, maar zijn blij dat Bryan het stokje met veel enthousiasme overneemt! Bryan werkt van maandag t/m donderdag en is bereikbaar voor al uw vragen en suggesties: b.limon@askoscholen.nl

 Afbeelding1

 

Nieuw gezicht in het Familie Service Punt

Ons Familie Service Punt heeft versterking gekregen van Yvonne Rijken van Buurtteam Amsterdam Nieuw-West. Yvonne is vanaf dit schooljaar het eerste aanspreekpunt voor al uw vragen. Afhankelijk van uw vraag, helpt zij u direct of werkt zij samen met Stefanie Stravers van het OKT of Roelien van de Pol van het Buurteam Amsterdam Nieuw-West. 

U kunt langkomen bij het Familie Service Punt op:
Dinsdag tussen 14.00 en 15.00 uur 
Donderdag tussen 9.30 en 10.30 uur

Yvonne is ook bereikbaar mail en telefoon:
E-mail: y.rijken@buurtteamamsterdamnieuwwest.nl
Telefoon: 06-547 167 89

20220714 124926

 

Inspiratieochtenden

De maandelijkse inspiratieochtenden zijn voortaan op donderdag- in plaats van woensdagochtend. Tijdens deze inspiratieochtenden behandelen we allerlei thema's rondom de ontwikkeling van kinderen. We geven u handvatten en nodigen u uit om mee te praten over uw eigen ervaringen. 

De eerste van dit schooljaar is op 6 oktober a.s. in het Familie Service Punt. Zet het alvast in uw agenda! Het thema dat deze keer besproken wordt hoort u binnenkort van ons. 

WhatsApp Image 2022 03 02 at 11.23.47 1

 

Cursus Taal & School

Op maandag 3 oktober start de cursus Taal & School. Deze cursus is speciaal voor ouders die beter Nederlands willen leren, meer willen weten over wat hun kind op school doet en beter willen leren praten met de juf of meester. 

De cursus is gratis en vindt iedere maandag en donderdag van 9 tot 12 uur plaats in ons Familie Service Punt. U kunt zich opgeven via het strookje op de flyer die uw kind volgende week mee naar huis krijgt, of via de inschrijflink via Parro die wij u volgende week sturen.

flyer Taal en school

 

Naschoolse activiteiten

Er staat weer een nieuw blok naschoolse leer-, sport-, en cultuuractiviteiten voor de deur! Deze activiteiten zijn er speciaal voor de leerlingen die zich na school verder willen ontwikkelen. 

Hieronder ziet u alle activiteiten voor dit jaar:

 

poster NSA klein

De inschrijving voor de leeractiviteiten start op 26 september en sluit op 30 september.
De inschrijving voor sport en cultuur start op 3 oktober en sluit op 7 oktober. 

U ontvangt via Parro een link om uw kind in te schrijven. 

 

Kinderboekenweek

Op maandag 3 oktober start de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar Gi-Ga-groen.

We leren bijzonder dierenweetjes in informatieve boeken, dompelen ons onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of kijken verwonderd naar prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Ook komt er een theatervoorstelling naar onze school, zullen we veel naar buiten gaan en is er weer een spannende voorleeswedstrijd.

We zouden het leuk vinden als iedereen op 3 oktober Gi-Ga-Groen naar school komt!

kinderboekenweek

 

Schoolfotograaf

Trek uw kind op vrijdag 30 september de mooiste kleren aan en zorg dat het haar knap gekapt is, want dan komt de schoolfotograaf ons weer allemaal de op foto zetten. Alle leerlingen krijgen een individueel portret, daarnaast wordt er van alle klassen een groepsfoto gemaakt. Donderdag 6 oktober komt de fotograaf terug voor de kinderen die afwezig waren en de broertjes en zusjes op de foto te zetten. 

 

Belangrijke data

Via link komt u direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor het komend schooljaar. 

 

Vakantierooster 2022/2023

 

 

De eerste dag

De laatste dag 

Studiedag

Donderdag 14 oktober 2022 

 

Herfstvakantie 

Maandag 17 oktober 2022

Vrijdag 21 oktober 2022

Kerstvakantie 

Maandag 26 december 2022

Vrijdag 6 januari 2023

Voorjaarsvakantie 

Maandag 27 februari 2023 

Vrijdag 3 maart 2023 

Studiedag 

Maandag 6 maart 2023 

 

Goede vrijdag + 2e paasdag 

Vrijdag 7 april 2023

Maandag 10 april 2023

Meivakantie 

Maandag 24 april 2023

Vrijdag 5 mei 2023

Hemelvaart 

Donderdag 18 mei 2023

Vrijdag 19 mei 2023

2e Pinksterdag 

Studiedag

Studiedag

Maandag 29 mei 2023

Dinsdag 30 mei 2023

Vrijdag 30 juni 2023

 

Zomervakantie 

Vrijdag 21 juli 2023 

Vrijdag 1 september 2023 

 

  

De Lukasschool op social media

De Lukasschool is nu ook te volgen via Instagram! Hier vindt u een gezellig fotoverslag van (bijna) alles wat we doen op school. Ook vindt u ons op Twitter en Facebook. Uiteraard houden we hier rekening met de AVG wetgeving.

Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Assia Mouhouti & Bryan Limon
Directie Lukasschool 

P.S. 
Als u vragen heeft, dan kunt u altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor u.