• Nieuws

Samen ontbijten, Voorschool, Koningsspelen, Inschrijving NSA, Parro 2.0

 

Beste ouders,

Naast de school wordt gebouwd. Gevoelsmatig is de school soms ook een beetje een bouwplaats. We zijn druk met de dag van morgen. Tegelijkertijd ligt de focus ook al op het komende jaar en onze nieuwe (bouw)plannen. Dat is voor u lang niet altijd zichtbaar. Richting de zomervakantie zullen we u daar meer over vertellen. 

De Lukasschool is in veel opzichten een hele gewone basisschool. Een school waar leerlingen naar toe gaan om uitstekend onderwijs te krijgen. Een school waar binnen normen en waarden, sociale vaardigheden worden aangeleerd met vallen en opstaan. Het is een school waar leerlingen de kans krijgen om hun talenten te ontdekken.  Waar kinderen hun eigen potentie ontdekken.  

Het is ook een school waar ouders graag samenwerken om het beste uit hun kind te halen. Het is een plek van ontmoeten. Soms vieren we met elkaar de goede dingen van het leven. Soms vinden we troost bij elkaar.   

Ik ben erg onder de indruk van de maatschappelijke opdracht die de school heeft. De noodzaak van de familieschool wordt duidelijk in de soms verdrietige en lastige gesprekken die ik voer en de huisbezoeken die je soms aflegt. Die noodzaak wordt ook zo ervaren door onze medewerkers. Als het moet, zet iedereen net dat extra stapje.

Overal waar ik heb gewerkt, heb ik het gevoel gehad dat mijn werk ertoe deed. Hier is dat gevoel nog net een beetje sterker. Dat maakt het bijzonder.  

 

Michel de Zwart

  

Samen ontbijten

Woensdag 10 mei gaan we gezamenlijk ontbijten en vieren we nog een beetje Pasen en Eid-al-fitr. Het onbijt zal verzorgd worden door de ouderraad en vindt plaats in de klas met de leerkracht. 

Viert u het Suikerfeest? Dan heeft/hebben uw kind(eren) recht op een vrije dag. Als u hier gebruik van wilt maken, kunt u dat voor deze keer aangeven bij de leerkracht(en) van uw kind(eren) via Parro. Voor de andere leerlingen bedenken we een mooi programma. Wij wensen iedereen die het viert, alvast Eid Mubarak!

  

Vanaf 2 jaar naar de voorschool

Wist u dat kinderen vanaf 2 jaar welkom zijn op onze voorschool? De voorschool biedt vier dagdelen per week leuke en leerzame activiteiten voor uw peuter en is zo de ideale voorbereiding op de basisschool. 

Als uw kind 1 jaar is kunt u uw kind al inschrijven. Heeft u een Stadspas? Dan kunt u de scholierenvergoeding aanvragen en hier een deel van de voorschoolkosten mee bekostigen. We helpen u graag bij de inschrijving. Stuur een mail naar S.elBouziani@buurtteamamsterdamnieuwwest.nl of kom op dinsdag of donderdag 09.00 en 10.00 uur langs bij ons Familieservicepunt (Reimerswaalstraat 101, naast de school). 

 voorschool

 

Koningsspelen

Op vrijdag 14 april barsten de Koningsspelen weer los. We vieren alvast de verjaardag van Koning Willem-Alexander met een te gek sport- en spelprogramma.  We verzamelen bij de velden van de Pirates (Herman Bonpad 5) tussen 8.30 en 8.45 uur. De groepen 1 t/m 3 gaan tot 12.00 uur door, de rest een half uurtje langer, tot 12.30 uur.  We hebben dus een verkort rooster. U kunt uw kind weer ophalen op het sportveld. 

LET OP: we kunnen uw hulp goed gebruiken bij het begeleiden van de spellen. U kunt zich aanmelden bij de leerkracht van uw kind.

Header nieuwsbrief 


Inschrijving naschoolse activiteiten (NSA)

Op 17 april start de inschrijving voor de het volgende blok naschoolse activiteiten. Voor alle klassen is er weer iets leuks te doen. Voor de sporters is er balsport (groep 2), voetbal (groep 3, 4 en 5) en kickboksen (groep 6, 7 en 8). Voor de leerlingen die liever creatief aan de slag gaan, hebben we Knutsel je Schatkist (groep 1 en 2), Schrijf een Lied en Koken met Sanaa (groep 3, 4 en 5), Streetdance en Mode Ontwerpen (groep 6, 7 en 8). 

Leerlingen kunnen zich opgegeven via de link die op Parro komt te staan.

  

Gezonde school

Gezonde kinderen presteren beter, daarom zijn wij een 'Gezonde School'. Gezond gedrag en een gezonde omgeving moet de normale situatie zijn voor onze leerlingen. We hebben met elkaar afgesproken dat wij zo gezond mogelijk eten en drinken en zoveel mogelijk bewegen.  

Eten en drinken

We drinken water of melk. Dranken zoals vruchtensap en Wicky bevatten veel suiker en mogen daarom niet op school gedronken worden. We volgen hierin het advies van de GGD en de Jeugdtandverzorging. We eten een gezonde, zelf meegebrachte lunch. ​​Dit betekent: een broodsoort met beleg naar keuze. Croissantjes, kaasstengels, pizza’s en cakejes etc. zijn niet toegestaan.  

Verder staat er elke dag in de klas een grote mand met groente en fruit.

Traktaties 

Uw kind hoeft niet te trakteren op school. We zorgen ervoor dat als de verjaardag gevierd wordt in de klas uw kind in het zonnetje komt te staan.

pexels alex green 5693019

 

Parro wordt vernieuwd

Onze ouderapp Parro wordt verbeterd. Parro 2.0 werkt eigenlijk net zoals je gewend bent, maar dan nog gemakkelijker. Naast dat het er frisser uit gaat zien, kunt u een meer stapsgewijze werkwijze verwachten. Dat merkt u bijvoorbeeld bij het absent melden van uw kind. De eerste veranderingen ziet u vanaf 17 april. Vanaf dan worden alle aanpassingen in stappen uitgerold. 

De belangrijkste wijzigingen heeft Parro voor u op een rij gezet. U vindt ze hier.

  

Belangrijke data

Via link komt u direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor het komend schooljaar. 

 

Vakantierooster 2022/2023

 

 

Eerste dag

Laatste dag

   

Goede vrijdag + 2e paasdag 

Vrijdag 7 april 2023

Maandag 10 april 2023

Meivakantie 

Maandag 24 april 2023

Vrijdag 5 mei 2023

Hemelvaart 

Donderdag 18 mei 2023

Vrijdag 19 mei 2023

2e Pinksterdag 

Studiedag

Studiedag

Maandag 29 mei 2023

Dinsdag 30 mei 2023

Vrijdag 30 juni 2023

 

Zomervakantie 

Donderdagmiddag 20 juli - 12 uur uit

Vrijdag 21 juli 2023 

Vrijdag 1 september 2023 

 

  

De Lukasschool op social media

De Lukasschool is nu ook te volgen via Instagram! Hier vindt u een gezellig fotoverslag van (bijna) alles wat we doen op school. Ook vindt u ons op Twitter en Facebook. Uiteraard houden we hier rekening met de AVG wetgeving.

Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Michel de Zwart
Directeur Lukasschool 

P.S. 
Als u vragen heeft, dan kunt u altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor u.