• Nieuws

Afsluiting nsa, Afscheid groep 8, Wennen in nieuwe klas, Laatste en eerste schooldag, Kinderen gratis met OV


Beste ouders, 

 

Het einde van het schooljaar is in zicht. Leerlingen hebben hun rapport mee gekregen naar huis en u heeft in een tien minuten gesprek de resultaten besproken en het schooljaar al een beetje kunnen evalueren. 

Leerlingen (en ouders) willen ondertussen ook graag weten bij welke meester- en/of juf ze het komende schooljaar in de klas komen. Dat zullen we begin volgende week communiceren. Mogelijk komt u in dat overzicht nog een enkele vacature tegen. We hebben er het vertrouwen in dat ook dit goed komt, maar hebben voor een enkele plek in de formatue mogelijk net wat meer tijd nodig. 

Op de laatste schooldag tellen we traditiegetrouw met alle leerlingen af van 100 naar 0. Bij mooi weer doen we dat op het schoolplein. U bent welkom om mee af te tellen. Als we binnen in de aula staan is het even de vraag of dat gaat passen.

De laatste schooldag eindigt om 12 uur. In eerdere communicaties is ook wel eens aangegeven dat we tot 14.30 uur les zouden hebben. Dat is niet correct. 

Afgelopen woensdag hielden we een ouderbijeenkomst om een toelichting te geven over de eerder verstuurde brief in Parro over de formatie. We zijn tevreden over de opkomst en hebben geprobeerd om zo transparant en helder mogelijk uitleg te geven. Uit de reacties van ouders concluderen we dat dit is gelukt. 

Voor nu wensen we u een mooi weekend en alvast een spannende voetbalwedstrijd(en) toe!

 

Assia Mouhouti

Michel de Zwart 

 

 

Afsluiting naschoolse activiteiten 

Dinsdag 9 juli t/m maandag 15 juli zijn de laatste lessen van dit blok van naschoolse activiteiten. U bent van harte welkom het laatste deel van de les te komen kijken. U krijgt hier nog een uitnodiging voor. 

 

Portrait of confident tween african boy hip hop dancer posing during group dance class

 

 

Afscheid groep 8

Maandenlang hebben ze er keihard aan gewerkt, met bloed, zweet en tranen. Op maandag 15 juli gaat het dan eindelijk gebeuren: groep 8 speelt de eindmusical. Overdag spelen ze voor de groepen 1 tot en met 7. 's Avonds zijn de ouders van groep 8 welkom om hun kind te zien schitteren. 

Een dag later is het dan echt de laatste schooldag op de Lukasschool voor groep 8. Om 14.15 uur staat alle leerlingen van hele school klaar om de groep 8 uit te zwaaien en ze geluk te wensen op hun volgende school. 

 

Wennen in de nieuwe klas: woensdag 17 juli

Woensdag 17 juli maken alle leerlingen om 11.00 uur alvast kennis met hun nieuwe juf of meester in hun nieuwe klaslokaal. Zo kunnen leerkracht en leerlingen alvast een beetje aan elkaar wennen en weten zij wat ze na de zomervakantie kunnen verwachten. 

 

Laatste en eerste schooldag

Donderdag 19 juli begint om 12 uur voor iedereen de zomervakantie. Op maandag 2 september zien we elkaar uitgerust weer terug in de klas! Het is niet mogelijk om rond de vakantie verlof op te nemen. Samen met leerplicht letten wij er na de vakantie op dat iedereen aanwezig is. 

Na de zomervakantie starten we met een nieuw proces van groepsvorming en het bouwen aan een veilig klassenklimaat. Alleen als alle leerlingen aanwezig zijn, kunnen we dit proces goed opstarten.  

 

Kinder gratis met het OV in Amsterdam

Vanaf 20 juli tot 1 januari kunnen kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis reizen met OV in Amsterdam. Vanaf  1 juli kunt u dit aanvragen: https://www.amsterdam.nl/verkeer-vervoer/kinderen-gratis-openbaar-vervoer/

Wilt u hulp bij het aanvragen? Rosa van het Familieservicepunt kan u hierbij helpen. U kunt op dinsdag van 9.00 tot 10.00 uur bij haar langs gaan.

 

 

Boek kado

In Parro is eerder aangekondigd dat leerlingen een boek kado zouden krijgen. Deze liggen vanaf maandag in de aula. Kinderen zijn vrij om het boek mee te nemen dat voor hun leeftijd beschikbaar is.  

 

Calamiteiten 

Mocht er tijdens de vakantie iets onverwachts gebeuren waarbij u de school wilt informeren, kunt u bij hoge uitzondering contact opnemen met de directeur via zijn privé mailadres: micheldezwart@hotmail.com


Belangrijke data

Via deze link komt u direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor het komend schooljaar. 

  

 

Vakantierooster 2023-2024

     
  De eerste dag De laatste dag 
     

Zomervakantie

Vrijdag 19 juli

Vrijdag 30 augustus

   

 

 

Studiedagen 2024-2025

Hieronder vindt u een lijst met de geplande studiedagen in dit schooljaar. De leerlingen zijn op deze dagen vrij.

Maandag 16 september
Maandag 4 november
Vrijdag 6 december
Vrijdag 14 februari
Woensdag 18 juni 

  

Vakantierooster 2024/2025

 

 

Eerste dag

Laatste dag

Herfstvakantie

Maandag 28 oktober

Vrijdag 1 november

Kerstvakantie

Maandag 23 december

Vrijdag 3 januari

Voorjaarsvakantie

Maandag 17 februari

Vrijdag 21 februari

Suikerfeest

Maandag 31 maart

 

Goede Vrijdag

Vrijdag 18 april

 

Meivakantie

Maandag 21 april

Vrijdag 2 mei

Hemelvaart

Donderdag 29 mei

Vrijdag 30 mei

Pinksteren

Maandag 9 juni

 

Zomervakantie

Vrijdag 11 juli

Maandag 24 augustus

  

 

De Lukasschool op social media

De Lukasschool is nu ook te volgen via Instagram! Hier vindt u een gezellig fotoverslag van (bijna) alles wat we doen op school. Ook vindt u ons op Twitter en Facebook. Uiteraard houden we hier rekening met de AVG wetgeving.

Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Michel de Zwart & Assia Mouhouti
Directie Lukasschool 

P.S. 
Als u vragen heeft, dan kunt u altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor u.