• Nieuws

Smaak te pakken, rapportgesprekken, cursus Taal & School, voorschoolBeste ouders, 

Hierbij geven wij u weer een overzicht van het laatste nieuws in en rond de school. We vertellen u over de aanstaande themamaand 'Smaak te pakken', de rapportgesprekken die volgende week weer plaatsvinden en dat u zich nog kunt inschrijven voor de cursus 'Taal en School'. Ook wijzen we u graag op onze voorschool: Vanaf 2 jaar is uw kind welkom om 2 dagdelen te komen spelen, leren en nieuwe vriendjes te maken. Veel leesplezier!

 

Smullen met themamaand 'Smaak te pakken'

Vanaf maandag 7 maart staat de hele school een maand lang in het teken van eten! De leerlingen gaan met het programma ‘Smaak te pakken’ aan de slag met alles wat met voedsel te maken heeft. Door te proeven, ruiken en voelen, leren we veel over de natuur, maar ook over verschillende (eet)culturen. We gaan zelf koken en we bezoeken musea die ons meer kunnen leren over wat we eten en waarom. 

Schuift u ook aan?

Op onze school hebben we leerlingen vanuit 46 verschillende nationaliteiten. Er valt dus ontzettend veel van elkaar te leren! We zouden het daarom heel leuk vinden als ouders in de klas komen vertellen over hun (eet)cultuur. Of misschien heeft u thuis traditioneel keukengerei dat interessant is om op school te laten zien? Alles is welkom! Daarnaast kunnen we de hulp van ouders goed gebruiken bij de uitstapjes. Voor vragen of aanmelden kunt u terecht bij de groepsleerkracht van uw kind. 

Op donderdag 31 maart sluiten we de maand af met presentaties in de klas en een gezellige smaken-markt in de school.

We kijken watertandend uit naar deze heerlijke maand!

pexels angela roma 7363694    WhatsApp Image 2022 03 04 at 13.47.48

 

Rapportgesprekken

Deze week heeft uw kind zijn of haar rapport mee naar huis gekregen. Volgende week, van 7 t/m 11 maart, vinden de rapportgesprekken plaats. Als het goed is, heeft u zich hier via Parro voor ingeschreven. Heeft u dit nog niet gedaan, doe het dan alsnog. 

De leerkracht praat tijdens de rapportgesprekken graag bij met u en uw kind. Over hoe het gaat, thuis en op school. We bespreken de rapporten, maar niet alleen de rapportcijfers zijn belangrijk. We horen graag of uw kind blij naar school gaat, of dat wij het misschien leuker of makkelijker kunnen maken. Samen kijken we naar waar we gezamelijk aan kunnen werken. 


Cursus 'Taal en School' voor ouders

Er zijn nog een paar plekken vrij voor de cursus 'Taal en School'. De cursus leert ouders beter Nederlands én alles over ons schoolsysteem.

Wilt u meedoen? U kunt zicht nog inschrijven tot 11 maart via deze link: https://forms.office.com/r/zPkVy5MSDD of loop op maandag-, of woensdagochtend tussen 09:00 en 12:00 binnen bij ons Familie Service Punt. 

De cursus start op 14 maart en duurt 11 weken. 


Vanaf 2 jaar naar de voorschool

Wist u dat kinderen vanaf 2 jaar welkom zijn op onze voorschool? De voorschool biedt twee dagdelen per week leuke en leerzame activiteit voor uw peuter en is zo de ideale voorbereiding op de basisschool. 

Als uw kind 1 jaar is kunt u uw kind al inschrijven. Heeft u een Stadspas? Dan kunt u de scholierenvergoeding aanvragen en hier een deel van de voorschoolkosten mee bekostigen. We helpen u graag bij de inschrijving. Stuur een mail naar lisette.korhorn@impuls.nl of kom op maandag tussen 08:30 en 10:30 uur langs bij ons Familie Service Punt (Reimerswaalstraat 101, naast de school). 

VoorschoolGroeiparkHR 46Verkeer rondom de school

Voor de veiligheid van alle leerlingen, hebben we graag zo weinig mogelijk auto's voor de school aan het begin en aan het einde van de schooldag. We vragen u daarom om u kind(eren) met de fiets of lopend naar school te brengen. Als u toch met de auto komt, wilt u dan parkeren in de parkeervakken? 


Woe. 30 maart - Inspiratieochtend: Amsterdamse Familie School

Voor te veel Amsterdamse kinderen is het moeilijk om goed mee te komen op school. Dat kan bijvoorbeeld komen door een taalachterstand, een lastige thuissituatie of de opleiding van hun ouders. Zonder hulp lopen deze kinderen een achterstand op die bijna niet meer in te halen is.  Wij werken al jaren hard aan het creëren van gelijke kansen voor alle leerlingen.

Ook Gemeente Amsterdam heeft kansengelijkheid hoog op de agenda staan. Een aantal Amsterdamse scholen, waaronder de Lukasschool, heeft vanuit de gemeente een subsidie ontvangen om zich te ontwikkelen tot ‘Amsterdamse Familie School’. Wij bieden ondersteuning aan het hele gezin door samen te werken met verschillende maatschappelijke instellingen op het gebied van cultuur, sport, armoedebestrijding en zorg.

Wij geven onze Amsterdamse Familie School vorm aan de hand van drie pijlers:

  1. Rijke dag van het kind: sport-, cultuur- en talentontwikkeling
  2. Ouders als partner: we doen het samen
  3. De basis van gezin en familie: ondersteuning vanuit het Familie Service Punt

Op 30 maart zullen Sebastiaan en Rosien (projectleider Familieschool) u bijpraten over wat wij allemaal doen. U bent van harte welkom.

ILLU 01 def      ILLU 02 def      ILLU 03 def  
Belangrijke data

Via link komt u direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor het komend schooljaar.

 

Vakantierooster 2021/2022

 

De eerste dag

De laatste dag 

 

   

Studiedag 

Donderdag 14 april 2022 

Donderdag 14 april 2022 

Goede vrijdag + 2e paasdag 

Vrijdag 15 april 2022 

Maandag 18 april 2022 

Meivakantie 

Maandag 25 april 2022 

Vrijdag 6 mei 2022 

Hemelvaart 

Donderdag 26 mei 2022 

Vrijdag 27 mei 2022 

2e Pinksterdag 

Maandag 6 juni 2022 

Maandag 6 juni 2022 

Zomervakantie 

Vrijdag 15 juli 2022 

Vrijdag 26 aug 2022 

 


De Lukasschool op social media

De Lukasschool is nu ook te volgen via Instagram! Hier vindt u een gezellig fotoverslag van (bijna) alles wat we doen op school. Ook vindt u ons op Twitter en Facebook. Uiteraard houden we hier rekening met de AVG wetgeving.

Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Assia Mouhouti & Sebastiaan van Huet
Directie Lukasschool 

P.S. 
Als u vragen heeft, dan kunt u altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor u.