• Nieuws

Naschoolse activiteiten weer van start, rapporten en schooladviezenBeste ouders, 

In deze nieuwsbrief praten we u weer bij over de laatste ontwikkelen op onze school. We zijn heel erg blij dat door de corona-versoepelingen de naschoolse activiteiten weer doorgaan. Ook kan hierdoor de inspiratie-ochtend voor ouders weer doorgaan. Hieronder leest u hier meer over. 

 

Nieuw blok met naschoolse activiteiten gestart

Eindelijk konden de naschoolse activiteiten weer doorgaan! Afgelopen week zijn alle leer-, sport- en cultuuracitiviteiten weer gestart. Voor de groep 2 zijn dat beatboxen en judo. Groepen 3, 4 en 5 kunnen schilderen en fotograferen of voetballen als dat ze beter past. Voor de groepen 6, 7 en 8 staat er kickboxen en 'word een kunstenaar' op het programma. 

Er zijn ontzettend veel aanmeldingen geweest, helaas konden we niet iedereen indelen. De kinderen die geen lid zijn van een sport- of cultuurvereniging buiten school, hebben we voorrang gegegeven. 

 

KRUIS 1

 


18 februari: Studiedag

Let op: Vrijdag 18 februari is er geen les voor de leerlingen omdat de leerkrachten een studiedag hebben. Alle leerlingen zijn deze dag vrij.  

 

Meester Bram, juf Lotte en juf Suzanne zijn geslaagd!

Ze lopen al een tijdje rond op onze school als zij-instromer. Na hard studeren en veel afkijken (nu mocht het) bij de andere meesters en juffen zijn ze geslaagd voor hun leerkrachtenopleiding. In Amsterdam is er een groot lerarentekort. De gemeente heeft met de campagne 'Liever voor de klas' een traject ontwikkeld om zij-instromers op te leiden en zo mensen als meester Bram, juf Lotte en juf Suzanne voor de klas te krijgen. Missie geslaagd!

 

1 maart: Rapportuitreiking

Op 1 maart krijgen alle leerlingen hun rapport mee naar huis. We praten naar aanleiding van de rapporten graag weer even met u bij. U kunt zich vanaf 28 februari via Parro inschrijven voor de rapportgesprekken. Heeft u het rapport nog niet ingeleverd? Doe dit dan zo snel mogelijk bij de leerkracht. Noot: we laten nog weten of de gesprekken online of 'live' in school zijn.

   

Schooladviezen groep 8

Het schooladvies - in de coronacrisis - is meer dan ooit bepalend voor de toekomst. Het schooladvies is een betere voorspeller dan de eindtoets. Om iedereen de kans te geven die hij/zij verdient geven wij al jaar een zogenaamd 'kansrijk advies'. Wij geloven dat onze leerlingen veel in hun mars hebben en geven ze, mede door ons schooladvies, de mogelijkheid om dat te laten zien. 

 

2 maart: Inspiratieochtend voor ouders

Ook de inspiratieochtenden kunnen weer doorgaan. Op woensdag 2 maart gaan we het hebben over lezen. Juf Amal vertelt tijdens deze bijeenkomst over hoe wij lezen op school en hoe u uw kind thuis kunt helpen met lezen. Om thuis met uw kind te lezen kunt u boeken lenen van school of uit de bibliotheek. Tijdens deze inspiratieochtend hoort u precies hoe dat werkt.  Noot: ivm met de Corona maatregelen hebben we plek voor max. 25 personen en vol = vol.

pexels anna pou 9345612

 

Familie Service Punt: u bent welkom!

Hoewel u niet de school in mag vanwege de coronamaatregelen, bent u nog steeds van harte welkom in ons Familie Service Punt. U kunt hier terecht met al uw vragen over opvoeden en opgroeien, papierwerk en geld. Wilt u bijvoorbeeld van zorgverzekering wisselen of heeft u hulp nodig bij toeslagen of belastingaangifte? Wij helpen u hier graag mee! U vindt het Familie Service Punt direct naast de school (Reimerswaalstraat 101).

Het Familie Service Punt is open voor vragen over:

Opvoeden en opgroeien:
Dinsdag, 13:30 - 14:30 uur (Stefanie Stravers)
Maandag t/m vrijdag via mail en telefoon: s.stravers@oktamsterdam.nl /   06 - 408 234 42 

Papierwerk en geld: Maandag, 14:30- 15:30 uur (Nadia Kardal) en donderdag, 13:30 - 14:30 uur (Roelien van de Pol)
Nadia (ma t/m do) via mail en telefoon: n.kardal@buurtteamamsterdamnieuwwest.nl / 06 - 182 563 69
Roelien (di, do en vr) via mail en telefoon: r.polvande@buurtteamamsterdamnieuwwest.nl / 06 - 101 074 53

 

IMG 3665

 

Belangrijke data

Via link komt u direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor het komend schooljaar.

 

Vakantierooster 2021/2022

     

 

De eerste dag

De laatste dag 

   

Studiedag  

Vrijdag 18 februari 2022 

Vrijdag 18 februari 2022 

Voorjaarsvakantie

Maandag 21 februari 2022 

Vrijdag 25 februari 2022 

Studiedag 

Donderdag 14 april 2022 

Donderdag 14 april 2022 

Goede vrijdag + 2e paasdag 

Vrijdag 15 april 2022 

Maandag 18 april 2022 

Meivakantie 

Maandag 25 april 2022 

Vrijdag 6 mei 2022 

Hemelvaart 

Donderdag 26 mei 2022 

Vrijdag 27 mei 2022 

2e Pinksterdag 

Maandag 6 juni 2022 

Maandag 6 juni 2022 

Zomervakantie 

Vrijdag 15 juli 2022 

Vrijdag 26 aug 2022 

 

De Lukasschool op social media

De Lukasschool is nu ook te volgen via Instagram! Hier vindt u een gezellig fotoverslag van (bijna) alles wat we doen op school. Ook vindt u ons op Twitter en Facebook. Uiteraard houden we hier rekening met de AVG wetgeving.

Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Assia Mouhouti & Sebastiaan van Huet
Directie Lukasschool 

P.S. 
Als u vragen heeft, dan kunt u altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor u.