• Nieuws

Opnieuw coronamaatregelen, Cursus Taal & School, nieuwe IB'ers, ZwerfboekenstationBeste ouders, 

Voor u staat alweer de laatste nieuwsbrief van 2021. December is een maand vol feesten en gezelligheid. Hoewel corona het ons nog steeds lastig maakt om samen te komen en de decemberfeesten grootst te vieren, maken wij het op school zo gezellig mogelijk. De verjaardag van Sinterklaas is vandaag (3 december) gevierd, uiteraard met aanpassingen binnen de gestelde coronamaatregelen.

In deze brief leest u onder andere meer over wat de nieuwste coronamaatregelen voor onze school betekenen; hoe fijn wij het vonden ouders te spreken tijdens de voortgangsgesprekken; dat wij met een tweede groep starten met de cursus 'Taal en School' en dat u nog steeds van harte welkom bent in ons Familie Service Punt. Veel leesplezier!

 

Nieuwste coronamaatregelen

We hebben u eerder via Parro op de hoogte gesteld van alle nieuwe maatregelen die voor onze school gelden. Hieronder nog even alles op een rij:

 • Vanaf groep 6 dragen de leerlingen een mondkapje.
 • Bij milde verkoudheidsklachten blijf je thuis en laat je je testen of doe een zelftest.
 • De klassen blijven gescheiden (apart buitenspelen, niet op de gang).
 • Er komen geen ouders in de school.
 • Het hele team draagt een mondkapje bij verplaatsing en houdt 1,5m afstand.

Opmerking: het protocol rondom zelftesten is donderdag, 2 december,  aangepast. Met een negatieve zelftest mogen kinderen naar school komen. Dit was eerder alleen na een negatieve GGD test. Dit maak het voor ouders met kinderen met verkoudheidsklachten weer iets makkelijker om de kinderen snel weer naar school te laten gaan.

De volgende geplande activiteiten kunnen helaas voorlopig niet doorgaan:

 • Inspiratieochtenden
 • Kijkje in de klas
 • Knutsel met je kind
 • Naschoolse sport-, cultuur en leeractiviteiten
 • Zwemles voor twee groepen tegelijk
 • Pittige Peperklas

Zodra het weer kan, starten we zo snel mogelijk!


FOTO BUS 

 

Schooltandarts

Op maandag 6 en dinsdag 7 december is de schooltandarts weer bij ons op school. Alle kinderen die zich hiervoor via het formulier hebben opgegeven, worden in de klas opgehaald voor de gebitscontrole.  

Nieuwe IB'ers

Het intern begeleidingsteam is uitgebreid met twee nieuwe interne begeleiders. Esther Dekker en Elyne Dijkema zijn samen met Sarah Blom verantwoordelijk voor de zorg op de Lukasschool.
Esther Dekker is het aanspreekpunt voor de voorschool en de groepen 1 t/m 3 en Elyne Dijkema voor groep 4-5-6 en Sarah Blom voor groep 7-8. Sarah zal de eerste periode nog het aanspreekpunt blijven voor de groepen 4-5-6, maar Elyne neemt snel het stokje over.

Voortgangsgesprekken

Wij vonden het fijn om ouders te spreken! We hebben goede gesprekken gehad over hoe het op school gaat, maar ook over of uw kind het naar zijn/haar zin heeft op school en hoe het thuis gaat. Door deze gesprekken leren we elkaar beter kennen, kunnen we beter rekening met elkaar houden en bereiken we samen meer voor uw kind! 

 

Afscheid juf Marieke en start juf Maryam

Juf Marieke gaat per 1 januari werken als adjunct-directeur op de Huibersschool. We wensen juf Marieke veel succes.
Juf Maryam is terug van verlof en gaat op maandag en dinsdag samen met juf Helianthe in groep C staan en op woensdag is zij de juf van groep D.


Cursus 
Taal & School 

Veel ouders hebben zich opgegeven voor het eerste blok van de curus Taal & School. Vanwege het succes en het grote aantal aanmeldingen voor het volgende blok starten we daarom op woensdag 8 december met een tweede groep! De cursisten die na het eerste blok verder willen, gaan door met het vervolg van de cursus vanaf maandag 13 december.   


Kerst

Hoewel corona het ons moeilijk maakt om samen kerst te vieren, doen wij er alles aan om voor de leerlingen een gezellige kerstviering te organiseren op school. Hoe dit eruit komt te zien, hoort u nog van ons. Vast staat dat we er met elkaar weer iets moois van maken!

 kerst2021 algemeen header3
 

Lekker lezen in de kerstvakantie

In de hal van onze school hebben wij sinds een tijdje een prachtige Zwerfboekenstation-kast. In deze kast staan de leukste kinderboeken en strips voor alle leeftijden. Leerlingen mogen hier een boek uitkiezen en meenemen naar huis. Wanneer zij het boek uit hebben gelezen, brengen ze het weer terug naar het Zwerfboekenstation. Ook tijdens de vakanties mogen de boeken mee naar huis worden genomen. Uw kind hoeft zich tijdens de kerstvakantie dus niet te vervelen, maar kan lekker blijven lezen!

naschoolse plaatjes 
 
 

Familie Service Punt: u bent welkom!

Hoewel u niet de school in mag vanwege de coronamaatregelen, bent u nog steeds van harte welkom in ons Familie Service Punt. U kunt hier terecht met al uw vragen over opvoeden en opgroeien, papierwerk en geld. Wilt u bijvoorbeeld van zorgverzekering wisselen of heeft u hulp nodig bij toeslagen of belastingaangifte? Wij helpen u hier graag mee! U vindt het Familie Service Punt direct naast de school (Reimerswaalstraat 101).

Het Familie Service Punt is open voor vragen over:

Opvoeden en opgroeien:
Dinsdag, 13:30 - 14:30 uur (Stefanie Stravers)
Maandag t/m vrijdag via mail en telefoon: s.stravers@oktamsterdam.nl /   06 - 408 234 42 

Papierwerk en geld: Maandag, 08:35- 09:15 uur (Nadia Kardal) en donderdag, 13:30 - 14:30 uur (Roelien van de Pol)
Nadia (ma t/m do) via mail en telefoon: n.kardal@buurtteamamsterdamnieuwwest.nl / 06 - 182 563 69
Roelien (di, di en vr) via mail en telefoon: r.polvande@buurtteamamsterdamnieuwwest.nl / 06 - 101 074 53

 

IMG 3665

 

 

Belangrijke data

Via link komt u direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor het komend schooljaar.

 

Vakantierooster 2021/2022

     

 

De eerste dag

De laatste dag 

Kerstvakantie 

Maandag 27 december 2021 

Vrijdag 7 januari 2022 

Voorjaarsvakantie 

Maandag 21 februari 2022 

Vrijdag 25 februari 2022 

Studiedag

Vrijdag 18 februari 2022 

Vrijdag 18 februari 2022 

Studiedag 

Donderdag 14 april 2022 

Donderdag 14 april 2022 

Goede vrijdag + 2e paasdag 

Vrijdag 15 april 2022 

Maandag 18 april 2022 

Meivakantie 

Maandag 25 april 2022 

Vrijdag 6 mei 2022 

Hemelvaart 

Donderdag 26 mei 2022 

Vrijdag 27 mei 2022 

2e Pinksterdag 

Maandag 6 juni 2022 

Maandag 6 juni 2022 

Zomervakantie 

Vrijdag 15 juli 2022 

Vrijdag 26 aug 2022 

 

De Lukasschool op social media

De Lukasschool is nu ook te volgen via Instagram! Hier vindt u een gezellig fotoverslag van (bijna) alles wat we doen op school. Ook vindt u ons op Twitter en Facebook. Uiteraard houden we hier rekening met de AVG wetgeving.

Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Assia Mouhouti & Sebastiaan van Huet
Directie Lukasschool 

P.S. 
Als u vragen heeft, dan kunt u altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor u.