• Nieuws

Cito-toetsen, Naschoolse activiteiten, Kijkje in de klas, Speel-o-theek

 

Beste ouders,

 

Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. 

 

Naschoolse activiteiten  

In de week van 15 mei start er weer een nieuwe blok naschoolse activiteiten. De leerlingen die bij de activitieten zijn ingedeeld, hebben daar inmiddels bericht over gekregen. Voor de sportliefhebbers is er balsport (groep 2), voetbal (groep 3, 4 en 5) en kickboksen (groep 6, 7 en 8). De creativelingen kunnen aan de slag met Knutsel je Schatkist (groep 1 en 2), Schrijf een Lied en Koken met Sanaa (groep 3, 4 en 5) en Mode ontwerpen en Streetdance (groep 6, 7 en 8). 

pexels kampus production 8511873 1

 

Cito-toetsen op maat: 'adaptief toetsen'

Op 22 mei beginnen de Cito-toetsen weer. Ieder half jaar maken onze leerlingen Cito-toetsen. Leerlingen die in dezelfde klas zitten, krijgen niet allemaal dezelfde toetsen. Zo kan het dat een leerling uit groep 5 die goed is in rekenen, een rekentoets maakt met stof uit groep 6. Dezelfde leerling is misschien minder goed in taal, en maakt een taaltoets met stof uit groep 4. We noemen dit adapatief toetsen.

Dit betekent niet dat we taal voor deze leerling minder belangrijk vinden. Iedere leerling heeft sterke en minder sterke punten. Door adaptief te toetsen krijgen we een beter beeld van welke stof onze leerlingen wel of nog niet beheersen. We kunnen nu eerder en beter extra ondersteuning of juist uitdaging bieden.

Adaptief toetsen is steeds gebruikelijker in het onderwijs. Veel van de nieuwste toetsen werken op een adaptieve manier. Op die manier voorkomen we dat een toets voor een leerling veel te moeilijk is of veel te eenvoudig. 

  

Kijkje in de klas op 17 mei

Benieuwd hoe het eraan toe gaat in de klas van uw kind? Op woensdag 17 mei bent u weer van harte welkom tijdens 'Kijkje in de klas'. Deze keer kunt u meekijken tijdens een spelliing-les. Bent u erbij? We starten om 8.45 uur en om 9.15 uur gaan we zonder ouders verder met onze schooldag. Tot dan!

 

Speel-o-theek: neem een spelletje mee voor thuis

Nieuw in onze school: de speel-o-theek! Deze kast staat vol met de leukste spelletjes en speelgoed. Leerlingen kunnen hier iedere vrijdag van 14.30 tot 15.00 uur boven in het Familiesericepunt iets uitkiezen om thuis mee te spelen. Wanneer ze uitgespeeld zijn, brengen ze het weer terug zodat iemand anders het spelletje kan lenen. Heeft u spelletjes of speelgoed waar uw eigen kinderen niet meer mee spelen? Breng het naar de speel-o-theek!

Speelotheek

   

Kindtegoed op de Stadspas

Kinderen van 0 tot 14 jaar krijgen elk jaar kindtegoed op hun Stadspas. Met dit kindtegoed kunt u spullen kopen voor uw  kind. Bijvoorbeeld kleding, schoolspullen, schoenen of een tas. In 2022-2023 krijgen kinderen die in Amsterdam wonen nog een extra tegoed. Het bedrag staat automatisch op de Stadspas van uw kind. U hoeft hiervoor niets te doen.

Heeft u een Stadspas voor uw kind? Dan kunt het het kindtegoed nog uitgeven tot 1 augustus 2023. 

Als u vragen of hulp nodig heeft, neem dan contact op met Samira van ons Familieservicepunt. 
Aanwezig op het Familieservicepunt: dinsdag en donderdag van 09.00  tot 10.00.
Mail: S.elBouziani@ buurtteamamsterdamnieuwwest.nl

Telefoonnummer: 06 58 89 68 28

 

Dinsdag 30 mei: Studiedag

Op dinsdag 30 mei is er vol ons hele team een studiedag gepland. Alle leerlingen zijn deze dag vrij. Zet vrijdag 30 juni ook alvast in de agenda, ook dan zijn de leerlingen vrij vanwege een studiedag. 

  

Belangrijke data

Via link komt u direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor het komend schooljaar. 

 

Vakantierooster 2022/2023

 

     

 

De eerste dag De laatste dag

Hemelvaart 

Donderdag 18 mei 2023

Vrijdag 19 mei 2023

2e Pinksterdag

Maandag 29 mei 2023

 

Studiedag

Dinsdag 30 mei 2023

 

Studiedag

Vrijdag 30 juni 2023

 

Zomervakantie

Donderdagmiddag  20 juli - 12 uur uit

 

 

Vrijdag 21 juli 2023

Vrijdag 1 september 2023

 

 

  

De Lukasschool op social media

De Lukasschool is nu ook te volgen via Instagram! Hier vindt u een gezellig fotoverslag van (bijna) alles wat we doen op school. Ook vindt u ons op Twitter en Facebook. Uiteraard houden we hier rekening met de AVG wetgeving.

Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Michel de Zwart
Directeur Lukasschool 

P.S. 
Als u vragen heeft, dan kunt u altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor u.