• Nieuws

Nieuwe leerkrachten, nieuw gezicht FSP, rapportgesprekken, vrije dag Suikerfeest

 

Beste ouders,

Zoals u misschien wel heeft gemerkt, zijn er de laatste tijd wat wisselingen in het team van onze school. Een nieuwe directeur, een nieuwe IB'er. In deze nieuwsbrief stellen we nog eens twee nieuwe leerkrachten aan u voor. Ook in het Familieservicepunt vindt u een nieuwe medewerker. We zijn erg blij met alle nieuwe aanwinsten en kijken met veel vertrouwen vooruit. In deze nieuwsbrief leest u er meer over. We wensen u veel leesplezier en alvast een goed weekend! 

  

Even voorstellen: Yeliz en Jeanette, onze nieuwe leerkrachten

Misschien heeft u ze al ontmoet: deze twee nieuwe groepsleerkrachten. Zo niet, dan stellen zij zich hieronder aan u voor.

Beste ouder(s), Mijn naam is Yeliz Sobaci en woon samen met mijn man en 3 kinderen in Hoofddorp. Ik werk al meer dan 20 jaar in het onderwijs als leerkracht en doe dit met veel passie en beleving. Na mijn opleiding ben ik in 2002 begonnen op de Lukasschool. Na 19 jaar op een andere ASKO school gewerkt te hebben, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Als leerkracht probeer ik betrokken te zijn bij de kinderen en te werken aan een goede vertrouwensband. Ik vind het mooi om te zien hoe kinderen groeien en steeds zelfstandiger worden. Naast het lesgeven hou ik zelf van reizen en mooie plekken ontdekken. Ik heb enorm veel zin om weer aan de slag te gaan in groep 6 op de Lukasschool! 


Beste ouder(s), Mijn naam is Jeanette Koorndijk. Ik ben een ervaren onderbouw leerkracht. Ik werk al 33 jaar in het onderwijs en ik vind het fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van het jonge kind. Ik heb zin om deze nieuwe uitdaging aan te gaan in groep 1-2D. Ik hoop op een fijne en goede samenwerking. Mijn hobby’s zijn lezen, reizen, wandelen en koken. Verder woon ik in Amsterdam. 

  

Nieuw gezicht in Familieservicepunt

Ons Familieservicepunt heeft een nieuw gezicht: Samira el Bouziani staat klaar om u te helpen bij vragen rondom opvoeden en opgroeien, papierwerk en geldzaken. Heeft u bijvoorbeeld hulp nodig bij het aanvragen van de Stadspas, de inschrijving van de voorschool, het invullen van uw belastingaagifte, of de energietoeslag? Samira helpt u verder!

U kunt bij Samira langkomen bij het Familieservicepunt op:
Dinsdag en donderdag tussen 09.00 en 10.00 uur.
Daarbuiten kunt u een afspraak maken via mail: S.elBouziani@buurtteamamsterdamnieuwwestnl
of haar bellen op 06-58896828.

KRUIS 3

 

 

Rapportgesprekken 

Vandaag hebben de leerlingen hun rapporten mee naar huis gekregen. Van 14 t/m 21 maart (donderdag 16 maart is de avond) houden alle leerkrachten rapportgesprekken. Samen gaan we in gesprek over hoe het de afgelopen periode is gegaan en waar we met elkaar de komende periode aan gaan werken. 

 

Verslag studiedag 6 maart

Onder leiding van onze IB'er Debbie en een externe specialist hebben we tijdens de studiedag teruggeblikt op onze schoolresultaten van het afgelopen halfjaar en vandaaruit gekeken naar de aanpak voor de komende periode. Voor de groepen 3-8 ging het om de Cito resultaten en bij de groepen 1-2 om de behaalde doelen van de leerlijnen van Parnassys.

We analyseerden wat er goed werkte de afgelopen tijd en waar we dus zeker mee door gaan, maar ook juist wat er niet goed werkte en wat er beter kan. Daarnaast bespraken we wat onze leerlingen nodig hebben en hoe de leerkrachten dit kunnen realiseren. 

's Middags kregen de leerkrachten de ruimte om aan administratieve taken te werken, waaronder het rapport, dat vandaag wordt uitgedeeld. Verder heeft Michel een presentatie gegeven over zijn eerste bevindingen op de Lukasschool, 

De volgende studiedag is gepland op 30 mei.

 

image 

 

Veiligheid rondom de school 

Voor de veiligheid van alle leerlingen, hebben we graag zo weinig mogelijk auto's voor de school aan het begin en aan het einde van de schooldag. We vragen u daarom om u kind(eren) met de fiets of lopend naar school te brengen. Als u toch met de auto komt, wilt u dan parkeren in de parkeervakken? 

 

Groep 8 gaat op kamp

Voor veel leerlingen is dit het hoogtepunt van de basisschooltijd: het schoolkamp. Van 20 tot 23 maart gaat groep 8 naar Baarn op kamp. Ze kunnen rekenen op drie dolle dagen vol met spannende speurtochten, te gekke spellen, sporten, griezelen en dansen. Ook de leerkrachten die meegaan, hebben er zin in!

 

Vrije dag met het Suikerfeest?

Op 22 maart start de Ramadan. Na een maand vasten wordt waarschijnlijk op vrijdag 21 april het Suikerfeest gevierd. Viert u het Suikerfeest? Dan heeft/hebben uw kind(eren) recht op een vrije dag. Als u hier gebruik van wilt maken, kunt u dat voor deze keer aangeven bij de leerkracht(en) van uw kind(eren) via Parro. Voor de andere leerlingen bedenken we een mooi programma. Wij wensen iedereen die het viert, alvast Eid Mubarak!

 

 7MZE4ldQ1XxqMuufueQ73tjYHn54SUZB9zN6dZtfOxlAGKHWcTamaH5OXm4VZJ1xp1BsJdc RDXHZz92iwuuUrRgySh9 wybACSZbKbcBbNdIArE7F9unf 9yluVROB8WecLHtCLTh Dkz9fXhmQx56VEnKv23Yn307cMJluIO vPJW 9Wc gVNNaRjqGQ

   

Belangrijke data

Via link komt u direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor het komend schooljaar. 

 

Vakantierooster 2022/2023

 

 

Eerste dag

Laatste dag

   

Goede vrijdag + 2e paasdag 

Vrijdag 7 april 2023

Maandag 10 april 2023

Meivakantie 

Maandag 24 april 2023

Vrijdag 5 mei 2023

Hemelvaart 

Donderdag 18 mei 2023

Vrijdag 19 mei 2023

2e Pinksterdag 

Studiedag

Studiedag

Maandag 29 mei 2023

Dinsdag 30 mei 2023

Vrijdag 30 juni 2023

 

Zomervakantie 

Vrijdag 21 juli 2023 

Vrijdag 1 september 2023 

 

  

De Lukasschool op social media

De Lukasschool is nu ook te volgen via Instagram! Hier vindt u een gezellig fotoverslag van (bijna) alles wat we doen op school. Ook vindt u ons op Twitter en Facebook. Uiteraard houden we hier rekening met de AVG wetgeving.

Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Michel de Zwart
Directeur Lukasschool 

P.S. 
Als u vragen heeft, dan kunt u altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor u.