• Nieuws

Nieuwe directeur, adviezen groep 8, Kijkje in de klas, Smaak te pakken, Spelinloop

 

Beste ouders,

Afgelopen maandag begon voor ons de themamaand 'Smaak te pakken'. Tegelijkertijd bereikte ons het vreselijke nieuws over de aarbevingen in Turkije en Syrië. Het bericht en de beelden beelden hebben ons zeer geraakt. We geven de leerlingen in de klas alle ruimte om er over te praten. We wensen alle betrokken families veel sterkte in deze onzekere tijd.

Hieronder vindt u weer een overzicht van het laatste nieuws vanuit de school. We stellen onze nieuwe directeur aan u voor, over de schooladviezen voor groep 8 en nodigen u van harte uit om langs te komen op maandag 13 februari tijdens het 'Kijkje in de klas' en op vrijdag 24 februari tijdens de smakelijke afsluitingsmarkt van 'Smaak te pakken'.

  

Even voorstellen: Michel de Zwart, onze nieuwe directeur

U heeft hem misschien al zien lopen, sinds 1 februari is Michel de Zwart de nieuwe directeur van de Lukasschool.  Michel zit al ruim 20 jaar in het onderwijs en is ook al sinds zijn 30e actief als directeur. De Lukasschool is zijn vierde school als directeur. Hij heeft ooit gekozen voor de lerarenopleiding omdat de pabo om de hoek van zijn huis stond. Wel zo makkelijk. Dat hij vroeger zelf een heel leuke leraar had die hem enthousiast maakte voor het vak, hielp hem trouwens ook om deze keuze te maken. 

Sinds zijn eerste dag op de Lukasschool viel het hem op hoeveel toffe activiteiten er tijdens en na schooltijd worden aangeboden. En hoe hoog het niveau is van de door de leerlingen gemaakte kunstwerken die door de hele school hangen. Dit is een van de redenen waarom hij koos voor de Lukasschool: “Er is hier ontzettend veel mogelijk wat betreft het extra aanbod voor de leerlingen.” Na zijn directeurschap op scholen in kleinere plaatsen, had hij zin in het leiden van een school in de grote stad. 

Als Michel niet aan het werk is, is hij meestal aan het sporten of aan het koken. Ook gaat hij er graag op uit met z’n gezin en z’n vrienden. 

Michel heeft veel zin om samen met de ouders en het team een nog betere school van de Lukasschool te maken. Met deze energieke instelling gaat dat vast en zeker lukken.

Heeft u vragen aan Michel, of wilt u even een praatje maken: spreek hem gerust aan in de school!

IMG 9982

 

 

Kijkje in de klas

Altijd al benieuwd geweest hoe een leesles eraan toegaat in de klas van uw kind? Maandag 13 februari bent u van harte welkom om een kijkje in de klas van uw kind te nemen. De les duurt van 08.45 uur tot 9.30 uur. De leerkracht en de leerlingen vinden het erg leuk als u erbij bent!

lezende meisjes liggend

  

Adviezen groep 8 

Groep 8 heeft afgelopen week de definitieve adviezen gekregen voor het voortgezetonderwijs. Hieronder ziet u hoeveel leerlingen, welke advies kregen. We zijn trots op alle leerlingen en hun resultaat.

tabel adviezen


De komende tijd zullen de leerlingen verschillende open dagen bezoeken van middelbare scholen om de scholen van hun voorkeur op een rijtje te zetten. En dan maar duimen dat iedereen wordt ingeloot op een van hun favoriete scholen.

    

Themamaand 'Smaak te pakken'

Maandag 6 februari openden we de themamaand 'Smaak te pakken'. Deze maand leren de leerlingen alles over culturen door middel van allerlei smaakvolle activiteiten rondom eten en drinken. Omdat wij op school leerlingen uit ontzettend veel verschillende culturen hebben, zijn ouders van harte welkom om iets te komen vertellen over hun eigen cultuur en bijhorende (eet)gewoontes. Wilt u de leerlingen kennis laten maken met uw (culinaire) achtergrond? Meld u dan bij juf Rosien of meester Sjoerd voor de markt tijdens de afsluiting. 

Op vrijdag 24 februari van 13.30 - 14.15 uur presenteren we tijdens een gezellige markt wat we hebben onderzocht, geleerd en gemaakt! Kom langs!

 Smaak te pakken

 

Spelinloop

Elke vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur en 11.30 tot 13.30 uur zijn ouders en kinderen (van 0-2 jaar) welkom bij de spelinloop van SEZO in Station Wildeman. U kunt hier allerlei leuke spelletjes doen met uw kleintje. Wist u dat zelfs de allerkleinsten leren al heel veel door te spelen? Daarbij is de spelinloop een gezellige ontmoeting met andere jonge ouders. Komt u ook?

De spelinloop is gratis. Meld u wel vooraf even aan via: 06 392 311 91
Station Wildeman is te vinden op de Nieuwe Laan 34 (achter de Aldi op de Osdorper Ban).  

 

Studiedag

Op maandag 6 maart heeft ons team een studiedag. Alle leerlingen zijn daarom deze dag vrij. 

 

Winterkleding nodig?

Heeft u behoefte aan meer of betere winterkleding voor uw kinderen? Op dinsdag 14 februari kunt u tussen 14.00 en 16.30 uur gratis winterkleding afhalen op de Slotermeerlaan 103-H. 

sharing with kids

 

Belangrijke data

Via link komt u direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor het komend schooljaar. 

 

Vakantierooster 2022/2023

 

 

Eerste dag

Laatste dag

Voorjaarsvakantie 

Maandag 27 februari 2023 

Vrijdag 3 maart 2023 

Studiedag 

Maandag 6 maart 2023 

 

Goede vrijdag + 2e paasdag 

Vrijdag 7 april 2023

Maandag 10 april 2023

Meivakantie 

Maandag 24 april 2023

Vrijdag 5 mei 2023

Hemelvaart 

Donderdag 18 mei 2023

Vrijdag 19 mei 2023

2e Pinksterdag 

Studiedag

Studiedag

Maandag 29 mei 2023

Dinsdag 30 mei 2023

Vrijdag 30 juni 2023

 

Zomervakantie 

Vrijdag 21 juli 2023 

Vrijdag 1 september 2023 

 

  

De Lukasschool op social media

De Lukasschool is nu ook te volgen via Instagram! Hier vindt u een gezellig fotoverslag van (bijna) alles wat we doen op school. Ook vindt u ons op Twitter en Facebook. Uiteraard houden we hier rekening met de AVG wetgeving.

Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Assia Mouhouti & Bryan Limon
Directie Lukasschool 

P.S. 
Als u vragen heeft, dan kunt u altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor u.