• Nieuws
Naschoolse activiteiten, inspiratieochtend, ouder-kernteam, ouderbijdrageweek

 

Beste ouders, 

In deze nieuwsbrief zetten wij het belangrijkste nieuws vanuit de school weer voor u op een rij. We zijn trots u te vertellen over ons ouder-kernteam. Dit is een nieuwe samenwerking tussen ouders en de school en leidt tot mooie initiatieven zoals de inspiratieochtenden. Was u erbij tijdens de eerste editie met de theatervoorstelling over opvoeden? We horen graag wat u ervan vond en hopen dat u weer met zovelen naar de tweede inspiratieochtend (over rekenen op school én thuis) komt! 

Inschrijving naschoolse activiteiten (NSA)

Er staat weer een nieuw blok naschoolse leer-, sport-, en cultuuractiviteiten voor de deur! Deze activiteiten zijn er speciaal voor de leerlingen die zich na school verder willen ontwikkelen. 

Samen met de leerlingen hebben sportcoach meester Sjoerd en cultuurcoordinator juf Joyce weer een programma samengesteld met de leukste activiteiten. De leerlingen in de midden- en bovenbouw kunnen wekelijks basketballen, voor de kleuters is er kleuterdans. Voor de leerlingen die minder geïnteresseerd zijn in sport en liever iets creatiefs doen, is er lettermuziek voor de kleuters, toneelspelen voor de middenbouw en mode ontwerpen voor de bovenbouw. 

Ook zijn er weer verschillende naschoolse leeractiviteiten in samenwerking met het SKC. Voor de groep 3, 4, 5 is er Taal is leuk!; groep 6 gaat extra aan de slag met rekenen, computervaardigheden en begrijpend lezen in het Leerlab; groep 7 en 8 bereiden zich voor op het leven na de basisschool tijdens het Mentorproject

De inschrijving voor sport en cultuur gaat via de inschrijflink die u via Parro ontvangt, start op 4 oktober en sluit op 8 oktober. 
De inschrijving voor de leeractiviteiten is inmiddels gesloten.

De activiteiten starten op 27 oktober en gaan door tot de laatste week voor de kerstvakantie. De leeractiviteiten lopen langer door. 

 
KRUIS 1
 

 

Inspiratieochtend voor ouders - 6 oktober

Na de enthousiaste reacties van ouders die bij onze eerste inspiratieochtend waren, is het tijd voor een tweede inspiratieochtend. Deze keer gaan we het hebben over rekenen. We vertellen u over onze rekenmethode en geven u ook tips om uw kind thuis verder te helpen met het rekenhuiswerk.

U bent van harte welkom om aan te schuiven in ons Familie Service Punt naast de school, op woensdagochtend 6 oktober om 08:45 uur. De bijeenkomst duurt tot 10:00 uur. 

 

poster inspiratieochtend 2 24 sept klein

 
 

Het ouder-kernteam

Sinds vorig schooljaar is de Lukasschool een Amsterdamse Familie School. Dit betekent dat wij school en thuis voor onze leerlingen beter op elkaar aan willen laten sluiten. Dit doen we onder andere door meer samen te werken met ouders. Er is een team van ouders samengesteld dat meedenkt om deze samenwerking te verbeteren en samen activiteiten te organiseren voor alle ouders. De inspiratieochtend hierboven is bijvoorbeeld een van deze activiteiten.

Heeft u tips en/of tops over de activiteiten voor ouders? U kunt Sevcan, Kadrie, Saliha, Naomie, Ayse, Assia of Rosien (zie foto) hierover aanspreken. 

 

WhatsApp Image 2021 09 30 at 22.28.17

 
 

Ouderbijdrageweek 

Van 4 tot 8 oktober organiseren we de Ouderbijdrageweek. Tijdens deze week kunt u iedere dag in de hal van de school terecht tussen 08:45 - 09:15 uur en 14:30 - 14:45 uur om uw ouderbijdrage te betalen. Met uw ouderbijdrage organiseert de ouderraad allerlei leuke activiteiten voor uw kind, zoals het schoolreisje, de Kinderboekenweek en de Koningsspelen. 

Als u een Stadspas heeft, kunt u hiermee betalen door deze te laten scannen. Als u geen Stadspas heeft, kunt u de ouderbijdrage contant betalen of overmaken op onze rekening: IBAN: NL41 INGB 0668 7593 80 ten name van Stg. AmsSamnw. KathBsissch inz. St. Lukas OR, onder vermelding van het schooljaar 2021-2022, de naam en de groep van uw kind.

De ouderbijdrage is €50,- per jaar per kind, en €25,- per jaar voor het derde kind. 

 
poster Ouderbijdrageweek klein
 
 
 

Knutsel met je kind

Na de herfstvakantie beginnen we met iets nieuws speciaal voor ouders met kinderen tussen 1 en 4 jaar: Knutsel met je kind. Iedere donderdagochtend organiseren we een knutseluurtje voor ouders en hun kinderen. We verven, tekenen, knippen en plakken en u krijgt handige tips om thuis verder te knutselen.  

We zorgen voor knutselmateriaal maar ook voor een lekker kopje koffie of thee. Het knutseluurtje is een feest voor de kleintjes en voor u ook een gezellig moment om bij te kletsen met andere jonge ouders.

Iedere periode van ongeveer 8 weken (van vakantie tot vakantie) gaan we op donderdagochtend van 08:35 tot 09:30 uur in het Familie Service Punt aan de slag met een vaste groep ouders en hun kinderen.

Inschrijven kan via de inschrijflink op Parro die u 11 oktober ontvangt. Wilt u eerst een keertje komen kijken of het iets voor jullie is? Dat kan ook. Meldt u dan aan de start van het knutseluurtje bij Juf Willemijn. 

 

Young beautiful woman teaching her two year old son to draw at home. Woman spending quality time with her toddler child. Close up, copy space, background.
 

 

Kinderboekenweek

Van 6 tot 17 oktober wordt de jaarlijkse Kinderboekenweek gehouden. Dit jaar is het thema 'Worden wat je wil'. Tijdens de Kinderboekenweek zijn er op school allerlei leuke acitiviteiten rondom dit thema te beleven: Er is een theatervoorstelling voor de groepen 1 tot en met 4;  we krijgen bezoek van schrijver Arned van Dam; natuurlijk is er weer de Voorleeswedstrijd en we halen dit jaar geld op voor My Book Buddy door zoveel mogelijk voor te lezen. Hiermee zamelen de kinderen geld in voor kinderen in armoede, zodat ook zij kunnen lezen, en kunnen worden wat ze willen. Dus voorlezen maar!

bookbuddy 2

 
Belangrijke data

Via link komt u direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor het komend schooljaar.


Kleding gezocht

De kleuterleerkrachten kunnen extra broeken en ondergoed goed gebruiken. Het komt nog weleens voor dat er 'kleine ongelukjes' gebeuren en dan is het handig om schone kleding te hebben. Mocht u thuis een extra setje hebben liggen dat u kunt missen dan kunt u dit meegeven aan uw kind.

 

Vakantierooster 2021/2022

 

De eerste dag

De laatste dag 

Studiedagen 

Donderdag 14 oktober 2021 

Vrijdag 15 oktober 2021 

Herfstvakantie 

Maandag 18 oktober 2021 

Vrijdag 22 oktober 2021 

Kerstvakantie 

Maandag 27 december 2021 

Vrijdag 7 januari 2022 

Voorjaarsvakantie 

Maandag 21 februari 2022 

Vrijdag 25 februari 2022 

Studiedag

Vrijdag 18 februari 2022 

Vrijdag 18 februari 2022 

Studiedag 

Donderdag 14 april 2022 

Donderdag 14 april 2022 

Goede vrijdag + 2e paasdag 

Vrijdag 15 april 2022 

Maandag 18 april 2022 

Meivakantie 

Maandag 25 april 2022 

Vrijdag 6 mei 2022 

Hemelvaart 

Donderdag 26 mei 2022 

Vrijdag 27 mei 2022 

2e Pinksterdag 

Maandag 6 juni 2022 

Maandag 6 juni 2022 

Zomervakantie 

Vrijdag 15 juli 2022 

Vrijdag 26 aug 2022 

 

De Lukasschool op social media

De Lukasschool is nu ook te volgen via Instagram! Hier vindt u een gezellig fotoverslag van (bijna) alles wat we doen op school. Ook vindt u ons op Twitter en Facebook. Uiteraard houden we hier rekening met de AVG wetgeving.

Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Assia Mouhouti & Sebastiaan van Huet
Directie Lukasschool 

P.S. 
Als u vragen heeft, dan kunt u altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor u.