• Nieuws

VVE bijeenkomst, Open Podium, Voorlichting groep 8, Kijkje in de klas, Schooltandarts

Beste ouders, 

Afgelopen week hadden we op maandag een studiedag met het team. Tijdens deze dag hebben we gesproken over het jaarplan. Hierin beschrijven we de belangrijkste onderwijskundige verbeteringen die we voor schooljaar 2023-2024 gaan doorvoeren en ook welke uitdagingen we daarbij zien. Bij dat gedeelte was ook Steven Tan, bestuurder van de ASKO door ons uitgenodigd. We verwachten u over het jaarplan, op korte termijn, verder te informeren. 

Ook heeft het team informatie ontvangen over de nieuwste versie van het Cito LVS waarmee we gaan werken. In de kleuterbouw hebben we het inspectiebezoek voorbereid dat afgelopen donderdag heeft plaatsgevonden. Het was een geslaagde en leerzame dag! Er is een verslag gemaakt van dit bezoek. Dat verslag zullen we binnenkort met u delen. 

Verder wensen we jullie een fijn en mooi weekend toe. 

Assia en Michel

 

Di. 7 november: Themabijeenkomt voor ouders voorschool en kleuterklas

Gaat uw kind naar de voorschool of naar de kleuterklas? Dan bent u van harte welkom op de VVE (Voor- en vroegschoolse educatie)-themabijeenkomst op dinsdag 7 november om 8.45 uur. De komende weken staan in het teken van 'wij ontdekken de herfst en vieren feest'. We praten u graag bij over waar de kinderen aan werken, wat ze leren en wat u thuis met uw kind kunt doen.  

 atikah akhtar 4Qsngmvdqis unsplash copy

 

Vr. 10 november: Open Podium

Zingen, dansen, presenteren, acteren: onze leerlingen laten u graag hun kunsten zien! Komt u ze ook bewonderen? Via Parro laten we u nog weten hoe laat we starten. 

 

Do. 16 november: Kijkje in de klas - rekenen

Bent u benieuwd hoe de rekenles in de klas van uw kind er precies aan toe gaat? Kom dan op donderdag 16 november om 8.45 uur naar de klas van uw kind en kijk mee met de rekenles. Door mee te kijken in de les ziet en ervaart u wat en hoe uw kind leert rekenen school. We zien u graag in de rekenles!

education, childhood and school concept - happy student boy counting using fingers at home

 

Ma. 21 en di. 22 november: Schooltandarts

De leerlingen die zich hebben aangemeld voor de schooltandarts worden op maandag 21 en dinsdag 22 november uit de klas gehaald voor hun periodieke controle van hun gebit. Heeft u zich nog niet aangemeld? Meld je dan bij de administratie voor een formulier. 

pexels rodnae productions 10566161

 

Do. 23 november: Voorlichting groep 8

Voor je het weet vliegen ze uit, onze achtstegroepers. Op donderdag 23 november van 17.30 tot 19.30 uur houden we voor alle leerlingen uit groep 8 en hun ouders een informatiebijeenkomst over de overstap naar het voortgezet onderwijs. Wanneer moet je open dagen bezoeken? Hoe schrijf je je in? En wanneer? Wat verandert er allemaal als je op de middelbare school zit? Deze, en nog veel meer vragen komen tijdens deze bijeenkomst voorbij. Eten en oppas wordt geregeld (er zijn twee studenten die eventueel op uw andere kind(eren) kunnen passen). Mis het niet!

voortgezet onderwijs
 

Vr. 24 november: Rondleidingen nieuwe ouders

Kent u ouders die op zoek zijn naar een school voor hun kind? Op vrijdag 24 november om 9.00 uur geven wij weer rondleidingen aan geinteresseerd ouders. Naast de rondleiding geven we informatie over hoe wij ons onderwijs vormgeven en allerlei praktische zaken. 

Aanmelden kan door juf Assia te bellen of te mailen:
tel: 020-6190966
email: a.mouhouti@askoscholen)

rondleidingen lukasschool

  

Ma. 27 november - vr. 1 december: Voortgangsgesprekken

Van maandag 27 november t/m vrijdag 1 december zijn er weer voortgangsgesprekken. U ontvangt hiervoor een uitnodiging via Parro. Tijdens de voortgangsgesprekken praat de leerkracht samen met u en uw kind over hoe het met uw kind op school gaat. Samen kijken we waar uw kind de komende periode aan gaat werken.  

 

Nieuws van de Ricardo van Rhijn Foundation

In de afgelopen maanden heeft de Ricardo van Rhijn en Lukasschool voornamelijk gewerkt aan het opbouwen van structuur en het leren kennen van de kinderen met buitenspelen.

In deze eerste fase van onze samenwerking was het van groot belang om de basis te leggen voor een solide band tussen de RvR Foundation en de Lukasschool. We hebben veel tijd besteed aan het begrijpen van de behoeften van de kinderen en het creëren van een ondersteunende omgeving waarin ze kunnen gedijen. Dit was vooral tijdens de tussen schoolse pauzes.

Met trots kunnen we melden dat we al grote stappen hebben gezien in de verbetering van het buitenspelen in verschillende klassen. Wij zijn er nog lang niet, maar zien wel dat kinderen steeds beter leren hoe ze met elkaar kunnen samenwerken en plezier kunnen beleven tijdens het buiten spelen.

Voor de komende periode ligt onze focus op het aanbieden van leuke activiteiten tijdens het buitenspelen en tevens zullen de studenten van de RvR Foundation een deel van de dag ondersteunen in de klassen. Wij houden jullie op de hoogte!

Mvg,

Vahid Abdi, Brahim Lakhal en Yasmina Mazouz. 

 

Belangrijke data

Via deze link komt u direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor het komend schooljaar. 

 

 

Studiedagen 2023-2024

Hieronder vindt u een lijst met de geplande studiedagen in dit schooljaar. De leerlingen zijn op deze dagen vrij.

Vrijdag 22 december 2023
Maandag 26 februari 2024
Donderdag 28 maart 2024
Vrijdag 17 mei 2024
Woensdag 26 juni

  

 

Vakantierooster 2023-2024

 

 

De eerste dag

De laatste dag 

     
Kerstvakantie  Maandag 25 december Vrijdag 5 januari
Voorjaarsvakantie  Maandag 19 februari Vrijdag 23 februari
Goede Vrijdag en Pasen Vrijdag 29 maart Maandag 1 april
Meivakantie  Maandag 29 april Vrijdag 10 mei
Pinksteren Maandag 20 mei Maandag 20 mei
Zomervakantie  Vrijdag 19 juli Vrijdag 30 augustus
 

  

 

De Lukasschool op social media

De Lukasschool is nu ook te volgen via Instagram! Hier vindt u een gezellig fotoverslag van (bijna) alles wat we doen op school. Ook vindt u ons op Twitter en Facebook. Uiteraard houden we hier rekening met de AVG wetgeving.

Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Michel de Zwart & Assia Mouhouti
Directie Lukasschool 

P.S. 
Als u vragen heeft, dan kunt u altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor u.