• Nieuws

Naschoolse activiteiten, inspiratieochtend, Op Gezonde Tour, Familieservicepunt


Beste ouders, 

Op donderdag waren we met (bijna) de hele school op schoolreisje. Groep 8 bleef traditiegetrouw achter op de Osdorper Ban waar de leerlingen  een eigen programma volgden. Het was een bijzonder geslaagde dag met uitjes naar de Linnaeushof en Walibi. We willen alle ouders die mee zijn gegaan als begeleiders en de ouderraad bedanken voor hun hulp! 

Afgelopen vrijdag waren we met het team aanwezig op een studiedag die was georganiseerd door de ASKO. Het thema was: De wereld is van iedereen. Het onderwerp wereldburgerschap stond deze dag centraal. Iedereen heeft kunnen kiezen uit inspirerende lezingen of workshops rond dit thema. Met een gezellige borrel hebben we de dag afgesloten. 

Het betekent ook dat de laatste maanden van het schooljaar zijn aangebroken en dat we achter de schermen druk bezig zijn met de voorbereidingen voor een nieuw schooljaar. Daarover ontvangt u later meer informatie. 

We wensen u voor nu een goede week toe. 

 

Met vriendelijke groeten, 

Assia mouhouti

Michel de Zwart

 

 

Cito-toetsen 

Binnenkort beginnen de Cito-toetsen weer. We nemen op school Cito-toetsen af vanaf groep 3. Dat doen we twee keer per jaar. We werken met de nieuwste versie toetsen, die deels een adaptief karakter hebben. Dat betekent dat sommige toetsen zich aanpassen aan het niveau van de leerling.

Tijdens de rapportgesprekken worden de uitslagen van de toetsen met u als ouders besproken.

Voor ons als school zijn de toetsen ook een belangrijk meetinstrument om de kwaliteit van onderwijs te evalueren. Dat doen we zowel intern (team en MR) als met de collega's van de ASKO. 

 

Naschoolse activiteiten

Vorige week maandag is het laatste blok naschoolse activiteiten gestart. Dit blok hebben we maar liefst 12 sport- en cultuuractiviteiten! 200 kinderen hebben zich aangemeld. Helaas was er niet voor iedereen plek, we hebben geprobeerd zoveel mogelijk leerlingen in te delen bij de verschillende activiteiten. Wanneer iemand nu niet mee kan doen, doen we ons uiterste best om deze leerling het volgende blok wel te plaatsen. 

 

Inspiratieochtend

Donderdag 23 mei is er tijdens de inspiratieochtend een theatervoorstelling te zien vol met handige tips over opvoeden, voeding en bewegen. De voorstelling start  om 8.45 uur in de koffiekamer. Graag tot dan!

 

Op gezonde tour

Vrijdag 24 mei start het programma Op Gezonde Tour  voor de ouders van onze school. Op deze flyer vindt u alle  informatie. Doe mee!

 

OGT flyer

 

 

Familieservicepunt

Samira van het Familieservicepunt is helaas voor langere periode afwezig. We zijn bezig met het zoeken naar vervanging. Wanneer dit bekend is hoort u dit van ons.

Het gebouw van het familieservicepunt is momenteel niet bruikbaar. Dat komt omdat er een buitendeur kapot is. We vinden het brandtechnisch kwetsbaar wanneer we slechts 1 vluchtroute hebben. We hopen dat de deur snel gemaakt is. 


Belangrijke data

Via deze link komt u direct bij de meest recente jaarkalender, waarop alle belangrijke data staan voor het komend schooljaar. 

  

Studiedagen 2023-2024

Hieronder vindt u een lijst met de geplande studiedagen in dit schooljaar. De leerlingen zijn op deze dagen vrij.

Vrijdag 17 mei 2024
Woensdag 26 juni 2024  

 

Vakantierooster 2023-2024

 

 

 

  De eerste dag De laatste dag 
Pinksteren Maandag 20 mei Maandag 20 mei
Zomervakantie Vrijdag 19 juli Vrijdag 30 augustus
     

 

 

De Lukasschool op social media

De Lukasschool is nu ook te volgen via Instagram! Hier vindt u een gezellig fotoverslag van (bijna) alles wat we doen op school. Ook vindt u ons op Twitter en Facebook. Uiteraard houden we hier rekening met de AVG wetgeving.

Met vriendelijke groet, mede namens het team,

Michel de Zwart & Assia Mouhouti
Directie Lukasschool 

P.S. 
Als u vragen heeft, dan kunt u altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor u.