• Nieuws

Veel extra's en kortingen! Ons Familieservicepunt vertelt u er graag meer over.

Alle kinderen in Amsterdam moeten kunnen meedoen aan activiteiten op of na school. Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Bijvoorbeeld omdat u werkt, maar weinig verdient. Of omdat u een uitkering hebt. Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor de Stadspas.

Met de Stadspas krijgt u kortingen op uitjes, bijvoorbeeld bij het zwembad, de bioscoop of het museum. Ook kunt u een gratis laptop aanvragen of bijvoorbeeld extra geld krijgen voor naschoolse activiteiten of een fiets.


Hieronder een overzicht van alle voordelen van de Stadspas:

 • Kindbonnen: Met een Kindbon kunt u voor uw kind iets extra's kopen. Bijvoorbeeld boeken of kleding. Welke bon u krijgt, hangt af van de leeftijd van uw kind. Als u een stadspas heeft en in aanmerking komt voor Kindbonnen, dan krijgt u automatisch een brief thuisgestuurd.

 • Scholierenvergoeding Voorschool: Gaat u kind naar een voorschool die is erkend door de gemeente Amsterdam? Dan kunt u extra geld krijgen. Daarmee kunt u spullen kopen zoals een fiets, een kinderzitje, een rugzakje, leerzame spelletjes en boeken. Ook kunt u hiermee activiteiten betalen zoals peutergym of zwemmen. U krijgt voor elk kind op de voorschool per schooljaar €250,-

 • Met de Stadspas krijgt u korting op uitjes. Bijvoorbeeld bij het zwembad, de bibliotheek of de bioscoop. Voor kinderen is extra voordeel in de schoolvakanties In de Kidsgids staan nog meer leuke activiteiten.

 • Scholierenvergoeding: Met de Scholierenvergoeding krijgt u extra geld. Daarmee betaalt u bijvoorbeeld schoolreisjes, een fiets, de naschoolse activiteiten, en spullen voor school, sport, muziek- of dansles. U krijgt per schooljaar voor elk kind op de basisschool €216,-

 • Vrijwillige Ouderbijdrage: Op onze school kunt u de jaarlijkse vrijwillige ouderbijdrage betalen met de stadspas. U kunt de Stadspas van uw kind laten scannen op school. De gemeente betaalt het bedrag voor de ouderbijdrage aan school.

 • Gratis laptop of tablet: Voor scholieren van 10, 11 en 12 jaar. Uw kind mag kiezen tussen een laptop of tablet. Uw kind moet wel eerst een computerles van 1,5 uur doen.

 • Sportvergoeding Jeugd: Uw kind wil op judo, voetbal, turnen of een andere sport. De gemeente betaalt (mee aan) het abonnement bij een sportclub voor uw kind. Ook sportspullen krijgt u vaak vergoed. Meester Sjoerd kan u helpen bij het uitzoeken naar een geschikte sportvereniging.

  Voorwaarden:
  Maximaal 300,- per jaar
  Uw kind is 2 jaar of ouder, en jonger dan 18 jaar.
  Uw kind heeft een stadspas of u kunt de kosten voor sport niet betalen.

 • Jongerencultuurfonds: Het Jongerencultuurfonds geeft extra geld voor bijvoorbeeld dansles, muziekles of tekenles. U krijgt per kind maximaal €450,- per jaar. Juf Willemijn weet precies welke lessen er in onze buurt gegeven worden en hoe u uw kind kan inschrijven.

  Voorwaarden:
  Uw kind is 2 jaar of ouder, en jonger dan 18 jaar.
  Uw kind heeft een stadspas of u kunt de kosten niet betalen.

 

Wilt u weten of u recht heeft op een Stadspas? Of hebt u vragen over de mogelijkheden van de Stadspas? Robin Hessels van ons Familieservicepunt helpt u graag verder: r.hessels@sezo.nl 06-58785990

Meer informatie over de Stadspas vindt u op de website van de Gemeente Amsterdam: www.amsterdam.nl/stadspas